Bakan Tüfenkci: “Patron millettir”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nden gelen bir grup kanaat önderini Bakanlıkta ağırladı.

11 Ağustos 2016
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nden gelen bir grup kanaat önderini Bakanlıkta ağırladı. Bakan Tüfenkci, bölgenin sorunlarını ve bölgedeki gelişmeleri ilk ağızdan dinledi.
Hukuku ve demokrasiyi korumak adına mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Bakan Tüfenkci, “Hem PKK ile hem FETÖ ile mücadeleye devam edeceğiz, hem de ekonomimizi geliştirip iş ve aş yaratmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin ve bölge insanının refah düzeyini artırmak için daha fazla çalışacağız daha fazla gayret göstereceğiz. Artık bu işin patronu millettir. Bunun altını kalın çizgilerle çizmek lazım.

Dolayısıyla herkes bundan sonra atacağı adımları buna göre atmalıdır” dedi.
Bakan Tüfenkci, 15 Temmuz gecesinde sınırlarımız içerisinde yaşayan tüm halkların birlikte hareket ettiğini ve günlerce meydanlarda müthiş bir duruş sergilediğini söyledi.

Görüşmede aktarılanlardan notlar:

- “Biz çok darbe gördük ama hiçbir darbe bunun kadar acımasız değildi. Halkını katleden bir darbe görmedik. Halkın dik duruşunun nedeni de Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve siz değerleri bakanlarımızın inançlı duruşunuz ve halkın size inançla bağlı olmasıydı. Bu inançla halk tek bir işaretle sokağa döküldü. Hiçbir dönem halkın iradesini bu kadar meydanda görmedim.”

-“Türk Silahlı Kuvvetleri bu ülke için çok değerlidir ve içerisinde çok değerli subaylar vardır. Hepsi bu yapı içerisinde rencide edilmesin. Medya buna dikkat etsin”

-“Sayın Cumhurbaşkanımız konuşmalarında ‘Tek Millet’ ten bahsederdi ve biz bunu anlamazdık. Bu şerden çıkmış en büyük hayır, tek milletin ne olduğunu görmemiz olmuştur. Biz 15 Temmuz gecesinde, millet olmanın etnik aidiyetin çok üzerinde bir şey olduğunu fark ettik, gördük ve tüm dünyaya gösterdik. Diyarbakır’daki insanla, Ankara’daki ya da Edirne’deki insan aynı anda birbirinden haberi olmadan aynı hislerle, aynı motivasyonla sokağa çıkıyorsa bu millet olmanın en büyük resmidir. Yeni Türkiye bunun üzerine kurulmalıdır.”

- “Terörün kaynağını kurutmadan bölgede hiçbir şey yapamazsınız. Yapılması gereken terörün elindeki malzemeyi almaktır. Zamanında TRT Kürdi açılırken bir feveran oldu ülke bölünüyor diye. Ama hiçbir şey olmadı. Bugün bölge birlikteliğinin sağlanmasında TRT Kürdi’nin yayınları çok önemlidir. TRT Kürdi şu anda PKK’nın yedi kanalına karşı yayın yapıyor.


PKK’nın en çok kullandığı şey Kürt kültürü üzerine propaganda yapmaktır. O yüzden anadilde Kürtçe eğitim imkanı verilmeli ve Kürt kültür değerlerini yansıtacak enstitüler kurulmalıdır. Böylece PKK’nın elinden en önemli propaganda araçları alınacaktır.”