Bakan Tüfenkci Pütürge’den Kılıçdaroğlu’na cevap verdi

“Muhtarlara, muhtarlığınız, minibüsçülere durağınız elinizden alınacak diyor.Hadi canım sen de … Bu millet ne zaman sandık kurulduysa ferasetini ortaya koymuştur. 16 Nisanda bir kere daha ortaya koyacak inşallah…”

21 Mart 2017
Malatya'nın Pütürge ilçesinde Bakan TüfenkcBelediye Başkanı Mehmet Polat'ı ziyaret ettikten sonra ilçe meydanında halka hitap etti.

Pütürgelilerin meydanlarda terör örgütlerine, hayırcılara ses vererek "evet" dediğini ifade eden Tüfenkci, AK Parti hükümetleri döneminde bütün engellemelere, terör faaliyetlerine, 15 Temmuz darbe girişimine ve sistem arızalarına rağmen Türkiye'yi her alanda üç kaç büyüttüklerini ifade etti.

Enflasyonun yüzde 50-60'leri faizlerin yüzde binleri bulduğu koalisyon dönemlerini hatırlatan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Bir kitapçık fırlatmayla benim esnafım, iş adamım, sanayicimin bir gecede nasıl iflas ettiğini hatırlayın. Bu sadece beceriksiz yönetimlerden değil, o sistem arızalarından, güç devşirmelerinden bu şekle geldi. Sistemin arızalarıyla bu millet her daim bedel ödedi, geçlerimiz, esnafımız, iş adamımız, Malatyalı, Pütürgeli göç vererek ödedi. Bundan sonra göç vermek istemiyorsak, bundan sonra bu ülke bir daha bedel ödesin istemiyorsanız, manipülasyonlara gelmek istemiyorsak, devalüasyon, enflasyonlar olsun istemiyorsak, koalisyonlar bir daha bu ülkede olsun istemiyorsak, istikrar istiyorsak, güçlü Türkiye olsun istiyorsak 16 Nisan'da 'evet' diyeceğiz."

Bakan Tüfenkci, birilerinin Türkiye'nin kaderiyle oynamak isteyebileceğini ve terör örgütleriyle aynı safta yer alabileceğine dikkati çekerek, Pütürgelilerin terör örgütleriyle asla ve asla aynı safta yer almayacağını vurguladı.

15 Temmuz'u unutmadıklarını anlatan Tüfenkci, "Malatyalı, Pütürgeli, Türkiye, 15 Temmuz darbe girişimine bir kere 'hayır' dedi Kılıçdaroğlu. Bir kere 'hayır' dedi o da 15 Temmuz'da darbeye 'hayır' dedi. Milli iradeye de 16 Nisan'da ne diyecek 'evet' diyecek. 15 Temmuz'da 'hayır' diyenler, dik duranlar, meydanları dolduranlar, tanklara, toplara, tüfeklere kendini siper edenler 16 Nisan'da da bu vatana bu millete Allah'ın izniyle sahip çıkacak." diye konuştu.

- "Sanki yalan makinesi"

Tüfenkci, 15 Temmuz'da Malatyalıların 7 şehit verdiğini bunlardan birisinin de 16 yaşındaki Engin Tilbaç olduğunu anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hani bugün birileri diyor ya 'gençler ne yapar? 18 yaşında milletvekili olur mu? 16 yaşındaki gençlerimizi biz şehit verdik şehit. Bu vatan, millet, bayrak için canını, kanın verenler, ezanlar susmasın diye canını verenler 18-19 yaşında şehit oluyor da mecliste mi temsil edilemeyecekler. Bunlar zannediyorlar ki gençlere 18 yaşının yolu açılınca Meclisin tamamı gençlerden oluşacak. Bunlar her alanda olduğu gibi burada da yalan söylüyorlar. Hayır diyenleri bir dinleyin sanki yalan makinesi. Bir Kılıçdaroğlu'nu dinleyin ağızına ne gelirse. Aydın'a gitmiş diyor ki 'muhtarlar eğer 16 Nisan'da evet çıkarsa ne olacak, muhtarlığınız elinizden alınacak. Minibüs durağına gidiyor 16 Nisan'da evet çıkarsa ne olacak biliyor musunuz? 'Sizin bu hat durakları iptal edilecek'. Hadi canım sende yalanın da bu kadarı olmaz. Sen milletimizi aptal mı zannediyorsun? Bu millet her zaman dik durmuş, haklıyla haksızı hep ayırmış, bu millet kimin doğru kimin yalan söylüyor hep göstermiş. Ne zaman sandık kurulsa ferasetini ortaya koymuş 16 Nisan'da da inşallah ferasetini bu millet ortaya koyacak. Biz hep size inandık, güvendik, inanmaya da güvenmeye de devam edeceğiz."

- "Süresini de uzatabiliriz"

Bakan Tüfenkci, esnafa son zamanlarda çok sayıda destek verdiklerine işaret ederek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Amacımız esnafımızı daha büyütüp tüccar, tüccarımızı daha da büyütüp sanayici, sanayicimizi de ihracatçı yapmak. Biz sadece esnafımıza değil yatırım yapan herkesin önünü açtık. Türkiye'yi büyütmek istiyoruz. İstiyoruz ki Türkiye'de kişi başı milli gelirler artık 11 bin dolarlardan 25 bin dolarlara çıksın, ihracatımız 150 milyarlardan 500 milyarlara çıksın. Onun için esnafımız iç ticaret hareket kazansın diye, vatandaşımız kazansın diye beyaz eşyada, mobilyada KDV, ÖTV indirimi yapmıştık. Bu nisan ayında doluyor, Maliye Bakanlığıyla görüşüyoruz inşallah süresini uzatabiliriz." 

Tüfenkci, halk oylaması çalışmaları kapsamında geldiği Malatya'da Canlı Hayvan Pazarı'nı ziyaret ederek, yetiştiricilerle bir süre görüştü.

Daha sonra özel bir işletmeye geçen Tüfenkci, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kentteki hayvan pazarının geçmiş yıllara göre modern bir hale getirildiğini belirterek, bu konuda Büyükşehir Belediyesine çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti.

Ziyaret ettiği yetiştiricilerin 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında Türkiye'nin birliğinden, huzurundan, istikrarından, Türkiye'nin yarınlarının gelişmesinden yana oy kullanacaklarını ve referandumda "Evet" diyeceklerini yüksek sesle haykırdığını ifade eden Tüfenkci, şunları  söyledi:

"Milletimiz 16 Nisan'a şimdiden hazır. Kararı net, kararı evet. Anayasa referandumuna baktığımızda muhalefetin 'hayır' derken neye 'hayır' dediğini bilmediğini görüyoruz. Sadece yalanlar ve iftiralar üzerine, algı operasyonlarıyla 'hayır' denmesi gerektiğini ifade ediyorlar. Oysa Türkiye'nin ve bölgenin gerçeği, dünyadaki gelişmeler, istikrarlı bir yönetim, güçlü bir yönetim istiyor, lider bir Türkiye'nin bölgesinde bulunması gerektiği, bütün bölge halklarının mazlumların umudu olan bir Türkiye'yi görmek istiyorlar. Bunun için de 16 Nisan'da 'evet' denmesi gerektiğini ifade ediyorlar ama muhalefet sadece ve sadece tek adamlıkla, diktatörlükle veya peygambere kadar dil uzatmalarla referandumda 'hayır' demeye çalışıyor. Oysa 'evet' denmesi için Türkiye'nin, halkın ve bölgenin gerçekleri ne için 'evet' denmesini çok açık ve net şekilde ifade ediyor."

Tüfenkci, Malatya için hayvancılık ve tarımın önemine değinerek, kentin bir yandan sanayi bir yandan da tarım kenti konumunda bulunduğunu, hükümet olarak hayvancılığa önemli destekler verdiklerini bu desteklerden yetiştiricilerin sonuna kadar yararlanması gerektiğini bildirdi.

Vatandaşların Nevruz Bayramı'nı kutlayan Tüfenkci, "Huzur ve güvenlik içerisinde nevruzun aslına uygun bir şekilde kutlanması, bunun bir bayram olduğunun bilinci içerisinde insanlara acılar yaşatmaktan ziyade sevinçlere vesile olmasına fırsat vermek lazım." diye konuştu.

Özal'ın, Erbakan'ın, Türkeş'in, Demirel'in vasiyetiydi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, halk oylaması çalışmaları kapsamında geldiği Malatya'nın Doğanyol ilçesinde halka hitap etti.

15 Temmuz'u unutmadıklarını belirten Tüfenkci, "15 Temmuz'da nasıl meydanları doldurduysanız, tanklara, toplara göğüsünüzü siper ederek o gün darbeye 'hayır' dediyseniz 16 Nisan'da da inşallah istikrara ve milli iradeye 'evet' diyeceğiz." diye konuştu.

Tüfenkci, bundan sonra millete rağmen Türkiye'de hiçbir şey olmayacağını, milletin değerleriyle alay edenlerin milletin değerlerine rağmen iş başına gelemeyeceğini ifade etti.

"Hayır" kampanyası yapanlara dikkati çeken Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Almanya'sı, Hollanda'sı, Bulgaristan'ı dahil, bir de FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP/C'si dahil bir takım siyasi partiler de onların peşine düşmüş hep beraber 'hayır' cephesi oluşturmuşlar. Ne için oluşturmuşlar? Milletin iradesi hakim olmasın diye oluşturmuşlar." 

Tüfenkci, referandumun gelecek nesiller, kadınlar ve Türkiye için çok önemli olduğunu bildirdi.

Şer güçlerin güçlü Türkiye olmaması için çabaladığına işaret eden Tüfenkci, "Onlar biliyorlar ki Türkiye Cumhurbaşkanlığı sistemine geçerse bir daha bu ülkede koalisyonlar olamayacak. Bir daha sermayeyle, basınla, medyayla, şu, bu örgütle Türkiye'yi manipüle edemeyeceğiz diye korkuyorlar ama onlar ne kadar endişe ederlerse etsinler, onlar meydanlara çıkıp ne kadar yalan söylerlerse söylesinler Doğanyollu bu yalanlara kanmaz, Türkiye kanmaz, Malatya kanmaz." diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, millete efendi değil hizmetkar olmaya geldiklerini belirterek, halkın çizdiği istikamette yollarına devam ettiklerini ifade etti.

Tüfenkci, halkoylamasının çok önemine vurgu yaparak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hayır çıkarsa ülke batmaz ama hayır çıkarsa Türkiye bir fırsatı kaçırmış olur. Yarınlarımızın ipotek altına alınmasını istemiyorsak biz irademize sahip çıkarak 16 Nisan'da inşallah 'evet' diyeceğiz. Eğer bugün esnafımıza faizsiz krediler verebiliyorsak, enflasyonu tek hanelerde tutmanın mücadelesini verebiliyorsak, bu yakaladığımız tek başına iktidarların, siyasi istikrarın ve güvenin eseridir. Biz milletten aldığımız güvenle yolumuza devam ediyoruz. Milletin ortaya koyduğu istikrarla devam ediyoruz."

Bakan Tüfenkci, Turgut Özal'ın, Necmettin Erbakan'ın, Alparslan Türkeş'in ve Süleyman Demirel'in de başkanlık sistemini dile getirdiğine değinerek, "Biz şimdi onların da hayallerini gerçekleştiriyoruz. Bu esasında liderlerden çok Türkiye'nin hayali. Güçlü bir Türkiye için, güçlü bir yasama, güçlü bir meclis, güçlü bir yargı için inşallah hep beraber 16 Nisan'da evet diyeceğiz." dedi.

Bakan Tüfenkci, daha sonra ilçede esnafı tek tek ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

 "Milli iradeye ipotek koyuyorlardı"

Bakan Tüfenkci ve TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, halk oylaması çalışmaları kapsamında bulundukları Malatya'da, merkez Yeşilyurt ilçesine bağlı Topsöğüt Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda vatandaşlarla bir araya geldi.

Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 16 Nisan'da çok önemli bir yol ayrımına gireceğini belirterek, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini oylayacaklarını söyledi.

Birilerinin dediği gibi Türkiye'nin rejimini değil hükümet sistemini oylayacaklarını aktaran Tüfenkci, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu artık rejim değişikliği demiyor o da anladı bunun bir sistem değişikliği olduğunu. Kendisi de o gün bunun bir rejim değişikliği olduğunu ifade ederken de biliyordu bunun bir sistem değişikliği olduğunu ama bizim gözümüze baka baka her zaman olduğu gibi yalan söylemeye devam ediyordu." diye konuştu.

Halk oylamasının önemine dikkati çeken Tüfenkci, şöyle devam etti:

"18 Mart'ta Çanakkale Zaferi'ni kutladık. İnanın 16 Nisan da yeni bir Çanakkale Zaferi, Çanakkale Zaferi kadar da önemli bir seçim. Onun için 16 Nisan'da hep beraber 'evet' demeye var mıyız? Biz istiyoruz ki millet hakim olsun. Çocuklarımız, torunlarımız istikrarlı bir ülkede güven, huzur içerisinde yaşasın, bizim çektiklerimizi çekmesin diye böyle bir sisteme 'evet' diyoruz. Bu sistem arızalarıyla millet çok çekti. 1982 Anayasası'nda evet yargı bağımsızdı ama biz diyoruz ki yargının bağımsız olması yetmez aynı zamanda tarafsız olması gerekir. Peki yargının tarafsız olmasından kim ne için endişe eder ve 'hayır' der çünkü bugüne kadar yargıyı kullanarak bu ülkede iktidarmış gibi davrananlar vardı. Sizlerin seçmiş olduğu oy verdiğiniz vekilleri, siyasetçileri, hükümetleri yargıyla susturuyorlardı. Yargıyla projeleri iptal ettiriyorlardı. Anayasa mahkemeleriyle partinizi kapatıyorlardı, milli iradeye ipotek koyuyorlardı ama inşallah 16 Nisan'dan sonra cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtikten sonra hiç kimse bu milletin iradesine ipotek koyamayacak. Onun için yargının tarafsız olmasından korkanlar 'hayır' diyor. Oysa biz diyoruz ki eğer yargı bir taraf tutacaksa o da milletten yana taraf tutması lazım."