Bakan Tüfenkci: Terör saldırıları altındaki bu coğrafyada Türkiye'nin güçlü olması gerekir

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Her türlü terör saldırısı altında bulunan bir Türkiye'nin bu coğrafyada, bu bölgede güçlü olması gerekir." dedi.

28 Mart 2017

Malatya Gıda Toptancıları Sitesi'nde esnaflarla kahvaltıda bir araya gelen Bakan Tüfenkci, AK Parti hükümetlerinin her zaman iş dünyasının yanında olduklarını esnafı, tüccarı, sanayiciyi, ihracatçıyı büyütmek istediklerini söyledi.

İktidar oldukları süre boyunca Türkiye'nin her alanda üç kat büyüdüğünü vurgulayan Bakan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Baktığımız zaman 2002'de Türkiye ile 2017 arasındaki Türkiye arasında gerçekten dağlar kadar bir fark olduğunu da görüyoruz. Her alanda bunu görüyoruz. Sağlıkta bunu görüyoruz. Malatya'da bunu görüyoruz. Türkiye sağlıkta 4 büyüdüyse Malatya sağlıkta 6 büyüdü. Otoyolları, bölünmüş yolları, ulaşımı görüyoruz. Netice itibariyle baktığımız zaman büyüyen bir Türkiye görüyoruz."

Tüfenkci, AK Parti'nin milletten aldığı destekle Türkiye'yi bu günlere getirdiğine işaret ederek, ülkenin bir atağa daha çıkmasını istediğini dile getirdi.

Türkiye'nin şu anda patinaj çektiğini ama Cumhurbaşkanlığı hükümet sitemiyle bu durumdan kurtularak yoluna emin adımlarla devam edeceğini vurgulayan Bakan Tüfenkci, konuşmasını şöyle sürdürü:

"Her türlü terör saldırısı altında bulunan bir Türkiye'nin bu coğrafyada, bu bölgede güçlü olması gerekir. Etkin karar alabilen, birliğini, beraberliği sağlamış, toplumsal uzlaşmanın sağlanmış bir Türkiye olması gerekir. Onun içinde biz toplumsal uzlaşmayı da sağlayacak, birliği de beraberliği de sağlayacak yeni bir hükümet modelini topluma, milletin önüne getirdik. Artık söz de karar da sizin, milletimizin. Millet ne derse, sizler ne derseniz Allah'ın izniyle 16 Nisan'da o olacak."

Tüfenkci, vesayet, sermaye, medya kuruluşları ve sendikaların artık söz sahibi olmasını istemediklerini belirterek, bundan sonra tek sözün millette olması istediklerini kaydetti.

Artık ülkenin koalisyonlara mahkum olmasını istemediklerini, istikrarlı bir hükümetin iş başında olmasını hedeflediklerini dile getiren Bakan Tüfenkci, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin mevcut sistemdeki tüm arızaları ortadan kaldıracağına değindi.

Her zaman esnafın yanında olduklarını hatırlatan Tüfenkci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Binali Yıldırım'ın esnaflar için bir çok kolaylığı yürürlüğe koyduğunu söyledi.

Bakan Tüfenkci, daha sonra İnönü Caddesi üzerindeki bir alış veriş merkezi önünde halk oylaması dolayısıyla kurulan "Evet" standını ziyaret etti.

Başka bir güç milletin iradesine ipotek koymasın istiyoruz

Malatya'nın Arapgir ilçesindeki Samime Aydınlar Kongre ve Kültür Merkezinde vatandaşlarla bir araya gelen Tüfenkci, içerisinde bulundukları binayı yaptıran Mehmet Ali Aydınlar gibi iş adamları yetiştirmesini istediklerini bildirdi.

Güçlü Türkiye, güçlü yönetimin sadece AK Parti'nin hayali olmadığı anlatan Tüfenkci, bunun Adnan Menderes, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Alparslan Türkeş'in de hayali olduğunu vurguladı.

Her türlü terör örgütleriyle mücadele eden Türkiye'nin aynı zamanda büyümek için her saniye çaba harcadığını vurgulayan Bakan Tüfenkci, milletin yanında efendi olarak değil hizmetkar olarak bulunduklarına değindi.

Türkiye'de artık koalisyonlar olmasını istemedikleri belirten Tüfenkci, şunları söyledi:

"Başka bir güç milletin iradesine ipotek koymasın istiyoruz. Onun için de inşallah 16 Nisan'da kendi irademize sahip çıkmak adına sandıklara gidip hep beraber evet diyeceğiz. Allah'a hamdolsun baktığımız zaman kapılarda gümrüklerde oy kullanılmaya başlandı. Yurt dışında oy kullanılmaya başlandı. Baktığımız zaman 1 Kasım seçimlerinin ilk gününde 10 bin kişi, referandum oylamasının ilk gününde ise 38 bin kişi sandık başına gitti. Yani millet bu anayasa değişikliğine esasında sahip çıkıyor, ilgi gösteriyor, alaka gösteriyor."

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yönetimdeki çift başlılığın kalkacağını anımsatan Bakan Tüfenkci, güçlü bir yasama, yürütme ve yargının ise hayata geçeceğine işaret etti.

Bakan Tüfenkci, muhalefetin yeni sistemle ilgi vatandaşları yanılttığını belirterek, şunları kaydetti:

"Siz bakmayın muhalefetin yalanlarına. Onların söyleyeceği, ifade edeceği hiç bir konu olmadığı için ha bire dün başka söylüyorlar, bugün başka söylüyorlar. Akıllarına ne gelirse söylüyorlar. Oysa zahmet edip 18 maddeyi bir okusalar bu anayasa değişiliğinin ne getirdiğini onlar da görecekler. Eğer 'hayır' diyen birini görürseniz sorun, deyin ki 'Bu anayasa değişikliği, yargıda, mecliste ne getiriyor?' Size ne anlatacaklar bakın. İşte ana muhalefet partisinin genel başkanı çıkıyor, anlattıklarını hep beraber dinliyoruz, izliyoruz. Sallıyor da sallıyor. Kılıcının her tarafı kesiyor mübarek. Çünkü utanmıyor ki o yalanlarından. Muhtarlara gidiyor diyor ki '16 Nisan'da evet çıkarsa bir sözüyle muhtarlığınız elinizden alınacak.' Yahu insaf ya. Madem bu anayasa değişikliğini okumadın bari 82 anayasasını oku. Muhtarlık anayasal bir kurum. Bunun değişikliği mi var burada? Onları bile okumaktan acizler ama bunlar milleti yönetmeye talipler. Allah'tan ki millet 11 seçimdir bunlara yol vermiyor. Verse Türkiye'yi nereye götüreceklerini varın siz görün."

Konuşmaların ardından ilçedeki Millet Hanını ziyaret eden Tüfenkci, daha sonra ilçedeki esnafı tek tek ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.


Bakan Tüfenkci'nin bir sonraki durağı Arguvan ilçesiydi. Tüfenkci, Arguvan ilçesindeki Çok Programlı Anadolu Lisesi konferans salonunda muhtarlar ve vatandaşlarla da bir araya geldi. Türkiye'nin 16 Nisan'da önemli bir yol ayrımına gireceğini belirten Tüfenkci, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini gelecek nesiller için istediklerini söyledi. 

Ülkenin koalisyonlarla yönetilmemiş olması durumunda bugün kişi başı milli gelirin 22 bin dolarlara ulaşılabileceğini ifade eden Bakan Tüfenkci, şu anda kişi başı milli gelirin 11 bin dolar olduğunu hatırlattı. Bakan Tüfenkci şöyle devam etti:

"Biz tek başına iktidara gelmeden önce 3 bin dolarlardaydı. 3 bin dolarlardan 11 bin dolarla taşıdık ama bu yetmez. Bunu 25 bin dolarlara taşımamız lazım. Bakın bütün istatistikler bunu söyler; eğer Türkiye enerjisini, sermayesini, insan kaynaklarını bu sistem arızaları dolayısıyla heba etmeseydi, kişi başı milli gelirde şu an 22 bin dolarları yakalayan bir Türkiye'de olacaktı."

Halk oylamasının, AK Parti'nin veya başka bir partinin seçimi olmadığına dikkati çeken Bakan Tüfenkci, vatandaşların anayasa değişikliğini okuyarak karar vermesini istedi. Türkiye'nin geleceği için vatandaşların oy vermesi gerektiğine vurgu yapan Tüfenkci, "Şimdi 'hayır' diyenler de Türkiye'nin geleceği için diyor, 'evet' diyenler de Türkiye'nin geleceği için diyor, değil mi?

'Evet' diyenler yeni bir sistem önerdikleri için bunu Türkiye'nin geleceği için demeleri normal de 'hayır' diyenler Türkiye'ye ne öneriyor? Bu sistem iyi ise zaten bir sıkıntı yok. Zaten tek adam veya AK Parti tek başına iktidar diyorlar, kendileri muhalefette devam ediyorlar ama sistem arıza. Biz böyle bir sistemi kendimiz için de olsa başkası için de olsa kabul edemeyiz." diye konuştu. 

"Aklını kiralayarak millet düşmanlığı yapmasınlar"

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin halk oylamasından 'evet' çıkması durumdan 2019'da yürürlüğe gireceğini hatırlatan Bakan Tüfenkci, bu yönetim sistem değişikliğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yapılmadığını vurguladı. 
Şu anda Cumhurbaşkanının her türlü yetkisinin olduğunu belirten Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Şu anki sistemde Cumhurbaşkanı yargılanamaz durumda ama Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde yargılanabilir duruma getiriyoruz. İş ve işlemlerini yargı denetimi altına getiriyoruz.

Şu anda siz Cumhurbaşkanını eylemlerinden dolayı yargılayamazsınız veya bir mahkemeye götüremezsiniz ama biz diyoruz ki bu sistem de değişsin. Biz diyoruz ki bu ülkede yaşayan herkes kendi kimliğiyle gurur duysun, kendi mezhebiyle gurur duysun ama bir şeyle daha gurur duysun; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıyla da gurur duysun, Türkiye'yle de bayrağımızla da Mustafa Kemal Atatürk'le de gurur duysun.Aklını başka yerlere kiralayarak bu millet düşmanlığı yapmasınlar."

Avrupa'nın Türkiye'ye karşı tutumunu da eleştiren Tüfenkci, "Seçim Türkiye'de oluyor sanki Almanya anayasası değişecek. Hollanda veya İsviçre anayasası değişecek sanki mübarekler. Onlar derdine düşmüşler. Onlar da habire 'hayır' çıksın diye uğraşıyorlar. Hadi terör örgütlerini anlıyoruz onlar Türkiye'nin güçlenmesini istemiyorlar. Birliğini beraberliğini istemiyorlar. Peki Almanya niye? Demek ki onlar da 3. havalimanı yapılmasın veya Hollanda'sı Türk şirketleri fasonculuğa devam etsin, patron olmasın diye 'hayır' diyorlar." diye konuştu. 

Tüfenkci buradaki konuşmasının ardından Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş'ı makamında ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
 
Battalgazi'de muhtarlarla buluşma


Tüfenkci, Merkez Battalgazi ilçesindeki tarihi Kervansaray'da ise mahalle muhtarları ve vatandaşlarla bir araya geldi. Türkiye'nin eski günlerine dönmesini istemediklerini kaydeden Bakan Tüfenkci, birlikten, dirlikten yana olmak istediklerini kaydetti.

Vatandaşların refah düzeyini artırmak, yaşam standartlarını yükseltmek istediklerini, bunun için cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine 'evet' dediklerini vurgulayan Tüfenkci, bu sistemi en çok da gençler için istediklerini vurguladı.
Milletin 15 Temmuz'daki FETÖ'nün hain darbe girişimine 'hayır', 16 Nisan'da ise milli iradeye 'evet' diyeceğini ifade eden Tüfenkci, şunları söyledi:

"Bizim derdimiz aşımızı, ekmeğimizi büyütmek. Bizim derdimiz bu vatana göz dikenlere karşı haddini bildirmektir. Biz terör örgütleriyle mücadele ederken, bir yandan PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, DHKP-C'siyle, FETÖ'süyle mücadele ederken bir yandan da Türkiye'yi büyütüyoruz. Ekonomiyi, ihracatı büyütüyoruz. Biz istiyoruz ki bir daha Türkiye'de enflasyonlar, koalisyonlar olmasın. Biz istiyoruz ki bir anayasa kitapçığı fırlatılmasıyla birlikte bu ülkede insanlar yüzde 35 oranında fakirleşmesin."

Tüfenkci daha sonra merkez Yeşilyurt ilçesindeki bir restoranda AK Parti il ve ilçe teşkilat mensupları ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantılarda Tüfenkci'ye, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat eşlik etti.