Bakan Tüfenkci: ''Terörün kökü kazınana kadar mücadelemiz devam edecek''

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Terör nereden gelirse gelsin, hangi örgüt tarafından yapılırsa yapılsın sonuna kadar, kökü kazınana kadar mücadelemiz devam edecek" dedi.

03 Eylül 2016
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Terör nereden gelirse gelsin, hangi örgüt tarafından yapılırsa yapılsın sonuna kadar, kökü kazınana kadar mücadelemiz devam edecek" dedi.

Batman-Bursa "Gönül Köprüsü" Projesine katılmak üzere kente gelen Tüfenkci, Batman Valisi Ahmet Deniz'i ziyaret etti.

Valilikte gazetecilere açıklama yapan Tüfenkci, şehitlerin kanının yerde kalmaması ve terörün bitirilmesi noktasında hükümet olarak kararlı olduklarını söyledi.

Tüfenkci, bayrağın boşuna "al bayrak" olarak ifade edilmediğini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Elbette ki teröre yönelik bu mücadelede şehitlerimiz olacak. Şehitliğin ne manaya geldiğini bu millet çok iyi biliyor. Bu vatan için de canımız vermeye her birimiz zaten hazırız. Bu bilinç içerisinde hareket ediyoruz. Şehitlerimizin etnik kimliği yok. Hepsi milletin evlatları, bu coğrafyanın insanları. Bu sebeple şehitlerimiz Cenab-ı Allah takdir ettiği gibi inşallah biz bu mücadeleyi kazanacağız ve bu terörü bu topraklardan külliyen bertaraf edeceğiz." 

Batman'ın doğunun parlayan yıldızlarından biri olduğunu vurgulayan Tüfenkci, Batmanlıların terörün tahribatının engellenmesi ve çukur siyasetinin etkin hale getirilmemesi konusunda ciddi direniş gösterdiğini ifade etti.

FETÖ'nün darbe girişimine değinen Tüfenkci, Batman halkına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyarak meydanlarda nöbet tuttukları için teşekkür etti.

Terörle araya ne kadar mesafe konulursa o kadar yatırımcı sektörün kente geleceğine dikkati çeken Tüfenkci, şu değerlendirmede bulundu:

"Biz çukur siyasetinin Cizre'de, Silopi'de, Diyarbakır'da yarattığı tahribatı gördük ve yaşadık. Burada esnafımızı bir ekmeğe muhtaç edenler, insanımızı kapısından sokağına çıkamaz hale getirenler bugün bunu farklı boyuta taşıyarak, yine bölgenin insanlarının hayatına mal olacak şekilde ve yaşamını altüst ediyor. Ülkemizi Suriyelileştirmek için belki Esed rejimine Türkiye'nin belli bir kısmını feda edebilme adına bu eylemleri ortaya koyanlar elbette ki hem milletimizin nezdinde hem de hukukun nezdinde hesap vereceklerdir. Terör nereden gelirse gelsin, hangi örgüt tarafından yapılırsa yapılsın sonuna kadar, kökü kazınana kadar mücadelemiz devam edecek."