Bakan Tüfenkci: Yatırımlara hız vererek devam edeceğiz

Doğu Anadolu'yu Malatya üzerinden Akdeniz Bölgesi'ne bağlayan Erkenek Tüneli'nin açılışını yapan Bakan Tüfenkci, "Türkiye 2017'ye güçlü bir şekilde girdi, bundan sonra da yatırımlara hız vererek devam edeceğiz." dedi.

28 Mayıs 2017
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte Doğu Anadolu'yu Malatya üzerinden Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak D-850 Karayolu üzerindeki Erkenek Tüneli'nin açılışını gerçekleştirdi. 

Burada konuşan Bakan Tüfenkci, AK Parti olarak 2002'den bu yana Türkiye'yi her alanda büyüttüklerini ve her seçimde vatandaşların kendilerine destek verdiğini anlatarak, 16 Nisan'da da güçlü Türkiye'nin kapılarını Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne "evet" diyerek halkın açtığını ifade etti. 

16 Nisan'dan önceki tartışmaların bir yanda kaldığını ve artık Türkiye'nin önüne, işine baktığını aktaran Tüfenkci, halkın demokrasi, ekonomi, refah ve mutluluğunu büyütmek için çalıştıklarını anlattı.

Vatandaşların desteğiyle yol aldıklarını vurgulayan Bakan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin büyümesi için altyapıların büyümesi, yeni yolların yapılması gerekir. Bunun için de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına teşekkür ediyoruz. Zor zamanımızda bile 2016'da bile yatırımlarına aksatmadan tam gaz artırarak devam ettiler. Türkiye 2017'ye güçlü bir şekilde girdi, bundan sonra da yatırımlara hız vererek devam edeceğiz. Güçlü Türkiye'nin işçisi, işvereni, çiftçisi, üreteni, esnafı, memuru, emeklisi inşallah daha da fazla güçlü olacak. Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşlarını kucakladık bundan sona da kucaklayacağız. Yeni dönemde de inşallah bir yandan uyum yasalarını çıkarırken bir yandan reformlarımızı gerçekleştireceğiz bir yandan da ekonomimizi büyüteceğiz. Ekmeğimizi, aşımızı daha büyütecek adaleti ve merhameti daha çok derinleştireceğiz. Kim bu noktada engel çıkarırsa çıkarsın yolumuza devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından tünelin açılış kurdelesi kesildi.

Doğu Anadolu'yu Akdeniz'e bağlıyor      
                  
Yapımına 2011'de başlanan, zemindeki bazı sıkıntılarla aşırı şişme ve deformasyon problemleri nedeniyle planlandığı sürede tamamlanamayan Erkenek Tüneli, Malatya'nın Doğanşehir ve Adıyaman'ın Gölbaşı ilçelerini birbirine bağlıyor.

Toplam maliyeti yaklaşık 253 milyon lira olan ve bin 816 metre uzunluğunda 2 tüpten oluşan tünel, Doğu Anadolu'yu Malatya üzerinden Akdeniz Bölgesi'ne bağlıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğünce yaptırılan en zorlu tünel çalışması olduğunu belirtilen ve yapımında son teknoloji cihaz ve makinelerin kullanıldığı tünel, mevcut zor ve riskli yolu güvenli ve konforlu hale getiriyor.