Bakan Tüfenkci’nin Ankara’daki terör saldırısına ilişkin açıklaması

Bakan Tüfenkci’nin Ankara’daki terör saldırısına ilişkin açıklaması

14 Mart 2016
Dün akşam saatlerinde Ankara’da gerçekleştirilen ve sivil vatandaşlarımızı hedef alan insanlık dışı, alçak saldırıyı lanetle kınıyorum.
 
Herkes iyi bilmelidir ki terör ile devletimizi geriye götürmeye çalışanlar amaçlarına ulaşamayacaklardır. Devletimiz, bu saldırıların üstesinden gelecek iradeye ve güce sahiptir. Milletimizin, bu tür saldırılar karşısında sağduyuda birleşerek, kararlı bir duruş sergileyeceğine olan inancım tamdır. Milletimiz birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan hainlere fırsat vermeyecek, birbirine her zamankinden daha fazla kenetlenecektir.

Türkiye, demokrasisini, huzur ve güvenini hedef alan harici ve dahili saldırılar karşısında metanetini bozmayacak, akl-ı selîm ve îtidalle demokrasisini ve hukuk devletini güçlendirerek bu saldırılara en büyük cevabı verecektir.

Devletimiz bu alçakça saldırıyı gerçekleştirenlerle ve arkasındaki güçlerle haklı mücadelesini sonuna kadar kararlılıkla sürdürecektir. Devletimizi ve milletimizi terörle ve kirli oyunlarla yıldırmaya çalışanlar asla emellerine ulaşamayacaklardır. Bu haince saldırıyla masum vatandaşlarımızı hedef alanlar  kısa sürede deşifre edilerek, adalet önünde hesap vereceklerdir.

Saldırıda hayatını kaybeden güvenlik güçleri mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza Cenab-ı Hak’tan rahmet niyaz ediyor, yakınlarına ve milletimize sabır, metanet ve baş sağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

 
                                                                     Bülent Tüfenkci
Gümrük ve Ticaret Bakanı