Bakan Yardımcısı Fatih Metin Aday Memurlara Hitap Etti

Bakan Yardımcısı Fatih Metin Aday Memurlara Hitap Etti

04 Aralık 2014
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin,  Eğitim Dairesi Başkanlığı’nda adaylık eğitimleri devam eden memurlarla bir araya geldi.
 
Eğitim Dairesi Başkanlığı Konferans Salonu’nda Risk Analizleri ve Kontrol Şube Personeline yönelik eğitimin açılışına katılan Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın birimlerinde görev alacak aday memurların kaynaşmaları ve çalışma hayatında bu durumu artı değere çevirmeleri anlamında eğitimin çok önemli olduğunu ifade etti.

Bakanlık olarak kaçakçılığı önlemek ve ticareti kolaylaştırmak için gayret sarf ettiklerini belirten Metin, “Bu anlamda  önemli yol aldık. Tüm hedeflere ulaşmak, birimler arası uyumun tesis edilmesi ve mevcut yapının daha iyiye gitmesi için tüm kurum çalışanlarının elinden geleni yapması gerekiyor. Taşrada edinilen tecrübenin iş akışına yansıması  hedeflere ulaşma noktasında büyük önem taşıyor” dedi.
 
Kaçakçılıkla mücadelede risk analizinin büyük öneme sahip olduğunu söyleyen Bakan Yardımcısı Metin, 2023 hedefleri doğrultusunda doğru ve yerinde yapılacak olan risk analizi ve kontrolleriyle kaçakçılığın ve yasa dışı ticaretin önüne geçileceğini vurguladı.
 
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin konuşmasının ardından, taşra teşkilatında görev yapan muayene ve muhafaza memurlarına, gerçekleştirdikleri risk analizi ve kontrollerle önledikleri kaçakçılık faaliyetlerinden ötürü başarı plaketi verdi.