Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Alman Ekonomi Bakanı Garrelt Duin İle Görüştü

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Almanya Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomi, Enerji, Sanayi, Orta Ölçekli İşletmeler ve Sanatkarlar Bakanı Garrelt Duin Bakanlık binasında bir araya geldi.

05 Eylül 2013
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Almanya Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomi, Enerji, Sanayi, Orta Ölçekli İşletmeler ve Sanatkarlar Bakanı Garrelt Duin Bakanlık binasında bir araya geldi.    

Görüşmede konuşan Bakan Yardımcısı Metin, Almanya ve Türkiye arasında tarihi ve köklü ilişkilerin olduğunu ve bu ilişkilerin pek çok alanda devam ettiğini belirtti. Almanya’da 3 milyona yakın Türk’ün yaşadığını hatırlatan Metin, burada Türklerin birçok alanda hızlı bir şekilde Almanya’ya entegre olduklarını ifade etti. Entegrasyonun çift taraflı olduğuna vurgu yapan Metin, bu süreçte vatandaşlarımızın ilettiği talep ve sıkıntıların göz ardı edilmeden karşılık bulması gerektiğini ifade etti.

“Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkileri kuvvetlendirmek en büyük arzumuz” diyen Metin, iki ülkenin birçok konuda müttefik olduğunu, Almanya’nın Türkiye’nin dış ticaretinde büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

İki ülke arasında var olan potansiyelin, sorunların çözümüne katkı sağlayacağını söyleyen Metin, ilişkilerde diyalog kapısının açık tutulmasının öneminden bahsetti. Türkiye’nin AB’ye katılması hususunda üzerine düşen görevi yerine getirdiğini ifade eden Metin, buna mukabil Türkiye’nin de muhataplarından aynı yaklaşımı görmek istediğini belirtti.

Almanya Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomi, Enerji, Sanayi, Orta Ölçekli İşletmeler ve Sanatkarlar Bakanı Garrelt Duin‘in de yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Ekonomi ve iş açısından Türkiye’nin çok güçlü olduğunu görmekteyiz ve bunu, büyüme oranlarına baktığımızda daha net görmekteyiz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamasıyla ilgili durumun iyileştirilmesi konusunda çalışmalara hız vereceğiz”

Köln Sanayi ve Ticaret Odası Dış Ticaret Genel Müdürü Alexander Höckle de, ilerleyen günlerde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile görüşmek üzere bir çalışma grubu kurulmasına ilişkin girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

Görüşmede, Köln Sanayi ve Ticaret Odası Dış Ticaret Genel Müdürü Alexander Höckle, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Sezai Uçarmak ile İsmail Yücel, Gümrükler Genel Müdürü Remzi Akçin ve AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Hasan Köseoğlu da hazır bulundular.