Bakan Yardımcısı Metin, Afgan Ticaret ve Sanayi Bakanlığı Heyetini Kabul Etti

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Afganistan Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı ve beraberindeki heyeti kabul etti.

24 Eylül 2014

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Afganistan Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı ve beraberindeki heyeti kabul etti.
 
Tüketicinin korunması ile ilgili AB standartlarının üstüne çıkan ölçütler getirildiğini söyleyen Metin, piyasa gözetimi ve denetimine ilişkin kuralların da hayata geçirildiğini ifade etti. Piyasa gözetimi ve denetimine ilişkin kuralların getirildiğini hatırlatan Metin, bu çalışmaların yürütülmesi amacıyla kadroların oluşturulduğunu da dile getirdi.
 
Bakan Yardımcısı Metin, Afganistan’da yeni bir Tüketici Kanunu çalışmasının yapıldığını, yapılacak tüketici kanunu çalışmalarına katkı sağlaması konusunda bakanlık olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye gayret edeceklerini belirtti.
 
Bakan Yardımcısı Metin, her türlü konuda Afganistan’ın yanında olduklarını da söyledi.
“Afganistan büyüdükçe, ticareti ve ekonomisi de büyüyecektir. Bu konuda biz katkı vermeye hazırız. Tüketici hukukuyla ilgili kanundan ziyade, ticari ilerlemeyi hızlandıracak, bu konuya katkı verecek görüşmelerin de yapılmasına önem veriyoruz” diye konuşan Bakan Yardımcısı Metin, günümüzde insanların tüketim alışkanlıklarının değiştiğini, ülke olarak sistemlerin bu yönde dizayn edildiğini ifade etti.
 
 Afganistan ekonomisinin, önümüzdeki süreçte büyük ekonomiler arasına girmesini umut ettiklerini söyledi.