Bakan Yardımcısı Metin Başakpazar'ı Ziyaret Etti

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Başakşehir Belediyesi tarafından kurulan Başakpazar’ı ziyaret etti, pazar esnafıyla görüştü.

21 Aralık 2012

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Başakşehir Belediyesi tarafından kurulan Başakpazar’ı ziyaret etti, pazar esnafıyla görüştü.
Pazar yerlerinin ulaşımın kolay, ucuz ve ürün çeşitliliği olması bakımından tercih edilen yerler olduğunu söyleyen Metin, “Pazar yerleri gerek sosyal, gerekse ticari boyutu açısından önemli yerlerdir.” diye konuştu.
Belediyelerin pazar yerleri kurma çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade eden Fatih Metin, “Bu anlamda belediyelerimizin hizmet verdiği ilçe sınırlarında tüketicilerin sağlıklı, kaliteli ve ucuz ürün almaları noktasında sorumlulukları vardır. Bu sorumluluklarını yerine getirirken Bakanlığımızın da desteklediği Pazar yerlerinin açılması fevkalade önem taşımaktadır. Bakanlığımızca hedeflenen modern pazar yeri kurma çalışmalarına devam eden belediyeler yakından takip edilmektedir. Biz de bu çalışmalara destek vermekteyiz.” dedi.
Başakpazar’ın 1 yıl önce kurulmasına rağmen halkın önemli bir ihtiyacını karşıladığını kaydeden Bakan Yardımcısı Metin, “Başakpazar mevcut pazar yerlerinden çok farklı bir konumda. Başakpazar, sahip olduğu nitelikleri ile pazar yerlerinin modernize edilmesi çalışmalarında örnek teşkil etmektedir. Bu tarzda Pazar yerlerinin artması, yapılan düzenlemelerin ne kadar isabetli olduğunun ispatıdır. Pazar yerleri ve pazarcı esnafımızın daha uygun koşullarda çalışabildiği, tüketicilerimizin daha çağdaş ortamlarda alış veriş yapabildiği mekanlar gün geçtikçe artacak ve Türkiye, esnafıyla, tüketicisiyle el ele kalkınacaktır.” dedi.
Pazar yerlerini “halkın nabzının tutulduğu yerler” olarak niteleyen Metin, “Halkın şikayet ve temennileri burada alınır. Bu anlamda halkın oylarıyla hizmet eden belediye başkanlarımız için Pazar Yerleri halkla buluşma yerleridir.” şeklinde  konuştu.
Pazar yerlerinin merkezi bir düzenlemenin yapılmasına imkân verecek şekilde yeniden düzenlediklerini ifade eden Metin, “Çıkardığımız ‘Hal Kanunu ile pazar yerlerinde bulunması gereken asgari hizmet tesisleri belirtilmiş, pazar yerlerinin işletilmesine ve buralardaki faaliyetlerin düzenlenmesine ilişkin hükümlere yer verilmiştir. Belediyelerimiz ilgili yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde çalışmalara başlamıştır.” dedi.
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın da bulunduğu ziyarette Bakan Yardımcısı Metin, Pazar esnafıyla sohbet etti ve onların sorunlarını dinledi.