Bakan Yardımcısı Metin, Moğolistan'da “Küresel Bağlantılı Gümrükler Konferansı"na Katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Moğolistan’da “Ulusal Güvenlik: Küresel Bağlantılı Gümrükler” konulu Uluslararası konferansa katıldı. 19 – 20 Ekim 2012 tarihleri arasında 100. Yılını kutlayan Moğol Gümrük İdaresi’nin ev sahipliğinde Ulanbatur şehrinde yapılan konferans; Dünya Gümrük Örgütü Genel Sekreterliği, Azerbaycan, Hollanda, Macaristan, Rusya, Çin ve Hindistan gibi ülkelerin Gümrük İdarelerinin de katılımıyla gerçekleşti.

02 Kasım 2012

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin,  Moğolistan’da “Ulusal Güvenlik: Küresel Bağlantılı Gümrükler” konulu Uluslararası konferansa katıldı. 19 – 20 Ekim 2012 tarihleri arasında 100. Yılını kutlayan Moğol Gümrük İdaresi’nin ev sahipliğinde Ulanbatur şehrinde yapılan konferans; Dünya Gümrük Örgütü Genel Sekreterliği, Azerbaycan, Hollanda, Macaristan, Rusya, Çin ve Hindistan gibi ülkelerin Gümrük İdarelerinin de katılımıyla gerçekleşti.



Bakan Yardımcısı Metin, Moğolistan temasları çerçevesinde Gümrük İdaresi Başkanı  Derjee Tseveenjav ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Metin, Moğolistan ile Türkiye’nin ticaret hacminin arttırılması noktasında iki gümrük idaresinin karşılıklı işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Bakan Yardımcısı Metin şunları söyledi: “Bakanlığımızın görev ve yetki alanı çerçevesinde Türk Gümrük İdaresi olarak Moğol Gümrük İdaresi ile ilişkilerin geliştirilmesi yönünde ortaya koyacağımız işbirliği iki ülke arasında var olan ticaret hacmine ileri noktalara taşıyacaktır. Bakanlık olarak, Moğolistan Gümrük İdaresi’nin idari ve hukuki kapasitelerinin geliştirilmesi yönünde başta eğitim faaliyetleri olmak üzere her türlü desteği vermeye hazırız.”
Bakan Yardımcısı Metin, görüşmede uluslararası ticareti kolaylaştırmak ve daha güvenli hale getirmek istediklerini söyleyerek, “Türk Gümrük İdaresi olarak Dünya Gümrük Örgütü (DGÖ) başta olmak üzere uluslararası platformlarda kabul gören standartlar ve uygulamaları ülkemizde de hayata geçirmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz” diye konuştu.
Konferansa katılan diğer ülkelerin temsilcileri ile de görüşen Metin, 24-26 Nisan 2013 tarihleri arasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenecek olan ‘Fikri Mülkiyet Hakları Konferansı Küresel Forumu’yla ilgili katılımcılara bilgi verdi. Dünya Gümrük Örgütü Genel Sekreteri Kunio Mıkuriya, Türkiye’de düzenlenecek olan bu konferansa katılmaktan memnuniyet duyacağını ifade etti.