Bakan Yardımcısı Metin, Perakende Sektör Temsilcilerini Kabul Etti

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Perakende Sektörünün temsilcileriyle görüştü.

07 Mayıs 2014

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Perakende Sektörünün temsilcileriyle görüştü. Bakanlık toplantı salonunda yapılan toplantıda katılımcıların sorunlarını ve isteklerini dinleyen Metin, Perakende Sektörünün Düzenlenmesi Hakkında kanun Tasarısı hakkında bilgi verdi.

Yapılan görüşmede, çalışma şartlarının ve saatlerinin yasa ile düzenlenmesi, poşet kullanımının çevreye verdiği zararı göz önünde bulundurarak , perakende işletmelerde kullanılan poşetlerin doğada çözünebilir nitelikte olması gerektiği ve poşet yerine file kullanımının düzenlenmesi, sosyete pazarları ve tanıtım günleri adı altında gerçekleştirilen perakende satışların yasal çerçevede düzenlenmesi ve Perakende Ticaretin Düzenlenmesi ile ilgili tasarıda gündeme alınması, konuları görüşüldü.

Perakende Sektörünün Düzenlemesi ile ilgili kanun tasarısının son aşamaya yetiştiğini söyleyen Metin, oldukça ayrıntılı bir çalışmada sona gelindiğini ifade etti. Tasarı çalışmasının, üretici, tedarikçi, perakendeci ve tüketicinin hak ve sorumluluklarının gözetilerek yürütülmeye çalışıldığını söyleyen Bakan Yardımcısı Metin, Taslağın Ekonomik Koordinasyon Kurulu ve sonrasındaki Bakanlar Kurulu Kararı neticesinde sonuçlanacağını söyledi.

1990’lardan itibaren tüketici alışkanlıklarının büyük ölçüde değişmesine paralel olarak perakende sektöründe de ciddi anlamda çıkışın yaşandığını söyleyen Metin, birçok sektörün çalıştıracak işçi bulamadığını, vatandaşların da iş bulma noktasında sıkıntı yaşadığını söyledi.