Bakan Yazıcı 17. Geleneksel Tüketici Ödülleri Töreni Öncesi Gazetecilerin Sorularını Yanıtladı

Yazıcı, Ankara'da düzenlenen 17. Geleneksel Tüketici Ödülleri Töreni öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

10 Nisan 2014

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ankara'da düzenlenen 17. Geleneksel Tüketici Ödülleri Töreni öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Bir gazetecinin, "BDDK'nın kredi kartlarıyla ilgili üzerinde çalıştığı yönetmelik taslağı hakkında ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusunu üzerine Yazıcı, şöyle konuştu:
 
"Yanlışlık tabii kafa karıştırır. Bilindiği gibi Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun, Mayıs 2014'ten itibaren yürürlüğe girecek. BDDK ile bir çalışma yapıyoruz. Kanun yürürlüğe girmediğine göre, bu konuyla alakalı yönetmelik çıkarılması mümkün değil. BDDK'nınki çalışma taslağıdır. Yanlışlıkla, dikkatsizlikle internete konmuş, sonra da çekilmiştir. Taslak çalışma hala bizim Bakanlığımıza da gönderilmiş değildir. Bu çalışmalar devam ediyor. 'Şu kalem olacak, bu olmayacak' gibi bir görüş söz konusu değil."
 
Türkiye'nin tasarruf oranlarını artırması gerektiğine işaret eden Yazıcı, "Bu son derece düşüktür. Kredi kartlarının taksitli alışverişe imkan sağlaması, geliri sınırlı tüketicilerin finansmanı aşacak oranda tüketimini güçlendiriyor" dedi.