Bakan Yazıcı, ABD İç Güvenlik Bakanı Napolitano ile Görüştü

ABD İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano ve beraberindeki heyet, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'yı ziyaret etti.

11 Ekim 2012

ABD İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano ve beraberindeki heyet, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'yı ziyaret etti.



Bakanlık binasında gerçekleşen toplantının basına açık bölümünde konuşan Yazıcı, Türkiye ve ABD arasında dostluk ve karşılıklı çıkarların gözetildiği bir ilişki bulunduğunu söyledi. Yazıcı görüşmede her iki bakanlık alanına giren konularda işbirliği yapmak istediklerini belirtti.
Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın önemine işaret eden Bakan Yazıcı, ''Bu çevrede var olan değişimlerin hızı, bunların rengi ve desenini dikkate aldığımızda ittifak ve dostluğumuzun önemi ortaya çıkmaktadır. İlişkilerimizin odağında insani değerlerin olması ayrı bir önem taşıyor'' diye konuştu.
ABD İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano da görüşmede, ticaret, güvenlik ve kargo hareketleri gibi alanlarda ortak çalışma yapmak istediklerini söyledi. Türkiye'ye büyük önem verdiklerini ifade eden Napolitano, ''Biz Türkiye'yi özellikle ekonomik alanda, uluslararası alanda ve küresel alanda gelişen, büyüyen bir ülke olarak çok takdir ediyoruz. Bugünkü görüşmemizde çok önemli konular olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'ye son derece önem atfediyoruz'' dedi.
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin de katıldığı görüşme basına kapalı olarak devam etti.
Görüşmede Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin ve Bakanlık Müsteşarı Ziya Altunyaldız da hazır bulundular. Görüşme sonunda Bakan Yazıcı konuk Bakan Napolitano'ya memleketi Rize'den getirilen çay ile İznik Çinisi hediye etti.
Görüşmenin ardından, Ankara Kalesi'ndeki Tarihi Çengelhan'a geçildi. Öğlen yemeğinde Bakan Yazıcı, Napolitano ve beraberindeki heyetle çeşitli konularda fikir alış verişinde bulundu.