Bakan Yazıcı Adana Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni'ne Katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Bizim gündemimizde hükümet olarak siz varsınız, bu ülkede yaşayan insan var. Biz bütün tasarruflarımızı sizin geleceğinizi, refahınızı, mutluluğunuzu, ülkenin kalkınmasını dikkate almak suretiyle gerçekleştiriyoruz" dedi.

03 Mart 2013



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Bizim gündemimizde hükümet olarak siz varsınız, bu ülkede yaşayan insan var. Biz bütün tasarruflarımızı sizin geleceğinizi, refahınızı, mutluluğunuzu, ülkenin kalkınmasını dikkate almak suretiyle gerçekleştiriyoruz" dedi.
Bakan Yazıcı, Adana Vergi Dairesi Başkanlığı, Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası işbirliğiyle Seyhan Otel'de düzenlenen "Adana Rekortmenleri Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin üç kıtayı birleştiren bir kavşakta yer aldığını belirterek, Adana'nın da önemli bir konumda yer aldığını söyledi. Dünya ticari rekabetinde müteşebbisin önünü açmanın, yolundaki takozları kenara çekmenin hükümetin görevi olduğunu ve kendilerinin de bunu yaptığını anlatan Yazıcı, bu anlamda gerekli kanun düzenlemeleri yaptıklarını bildirdi. Ticaret yapanların işlerini kolaylaştıracak, onların gümrüklerdeki bekleme sürelerini azaltacak 4 projenin lansmanını yaptıklarını hatırlatan Yazıcı, yeni projeler ile gümrükleme işlemleri için firmalarca yapılan harcamaların ve zaman kaybının büyük bölümünün ortadan kalktığını ifade etti.
Türkiye'nin bugün farklı bir noktada olduğuna işaret eden Yazıcı, "Biz sizin gündeminizle hükümetin gündemini her zaman bir tutuyoruz. Bizim gündemimizde hükümet olarak siz varsınız, bu ülkede yaşayan insan var. Biz bütün tasarruflarımızı sizin geleceğinizi, refahınızı, mutluluğunuzu, ülkenin kalkınmasını dikkate almak suretiyle gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de, Adana'nın bazı ilçelerinin AK Parti iktidarında aldığı yatırımın Orta Anadolu'daki pek çok ilin aldığı yatırımdan fazla olduğunu, bir takım sorunlar olmasına rağmen Adana'nın iyiye gittiğini kaydetti. Kente yatırım yapmak isteyenlerin sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Çelik, "Adana'yı yeni Türkiye'nin yeni güç unsurlarından, yeni cazibe merkezlerinden biri haline getirmek konusunda yeni stratejiler üretiyoruz" dedi.
Kentte taş üstüne taş koyanın moralinin yüksek tutulması gerektiğini vurgulayan Çelik, hükümetin, sivil toplum kuruluşlarının, yerli ve yabancı yatırımcının Adana'ya ilgisinin yüksek olduğunu söyledi. Çelik, bölgedeki bir takım sorunlar çözülüp, komşulardaki istikrarsızlık ortadan kalktığında ve Türkiye'nin terör tehdidinden kurtulduğunda bütün bölge ile özellikle Adana'nın daha büyük katkılara kavuşacağına dikkati çekti. Adana'ya turizm alanında da yeni yatırımlar üzerinde durduklarını anlatan Çelik, çocukların ve gençlerin sıkıcı bir şekilde içinde gezdiği müze yerine büyük bir sosyal yaşam merkezi gibi müze planladıklarını bildirdi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da gümrük kapılarında yapılan modernizasyon çalışmaları ile bekleme sürelerinin azaldığını hatırlatarak, bunun da maddi olarak kar sağladığını dile getirdi. Ticari hayatla ilgili yasal düzenlemeler hakkında da bilgi veren Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak Adana'ya bir okul yaptıracaklarını kaydetti. Vali Hüseyin Avni Coş'un da aralarında bulunduğu diğer konuşmacıların ardından Adana'da kurumlar ve gelir vergisi, tescil ve ihracat rekortmenleri ile Türkiye'nin ilk ve ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu listesine giren firmalara ödülleri verildi.