Bakan Yazıcı Adana'da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Adana'da Yüreğir Belediyesi'nce yaptırılan Ulubatlı Hasan Kültürevi'nin açılışına katıldı.

02 Mart 2013

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Adana'da Yüreğir Belediyesi'nce yaptırılan Ulubatlı Hasan Kültürevi'nin açılışına katıldı. 

Bakan Yazıcı, merkez Yüreğir ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde düzenlenen açılış töreni öncesi konuşmasında, Cumhuriyet'in kurulduğu yıllardan 2002 yılına kadar yalnızca 46 eserin restore edildiğini hatırlattı. Yazıcı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü ve partisine mensup belediyelerin işbirliği sayesinde, iktidarda oldukları süre boyunca 5 binden fazla eserin restorasyon ve yenileme çalışmalarının yapıldığını bildirdi. Bakan Yazıcı, bazılarının sürekli laf ürettikleri, kendilerinin ise icraat yaptıklarını anlatarak, hükümetin Göktürk Yazıtları'nın olduğu Moğolistan'da bile restorasyon çalışmalarına katkı koyduğunu bildirdi. 

Bakan Ömer Çelik ise milletvekilliği adaylığı sırasında çalışma yaptığı Yüreğir'de vatandaşın sürekli talepleri arasında ekmek büfelerinin olduğunu söyledi. Çelik, ancak hükümette oldukları süre içinde yaptıkları hizmetlerle artık ekmek büfesinin yanına kültürevleri açmanın da mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi. Çelik, kendisine destek veren herkese teşekkür ederek, görev süresi boyunca vatandaşların desteğiyle iyi çalışmalara imza atmaya çalışacağını bildirdi. Çelik'e vatandaşlar sevgi gösterisinde bulunurken Bakan, törene katılanların tamamına yakınıyla tek tek selamlaştı. Bakan Çelik, yolunu kesip yardım isteyen bir kadına da yardımcı olacağı sözünü verdi.