Bakan Yazıcı Adıyaman Tanıtım Günleri Açılışına Katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Türkiye'nin en büyük sermayesi, en büyük gücü kardeşliğidir" dedi.

27 Haziran 2013



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Türkiye'nin en büyük sermayesi, en büyük gücü kardeşliğidir" dedi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen "Adıyaman Tanıtım Günleri" etkinliğine katılan Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zengin kültürel mirasa sahip olduğunu söyledi.

Adıyaman'ın terör olaylarından uzak kalmasıyla örnek bir şehir olduğunu kaydeden Yazıcı, "Böylesine zenginliği bize yaşatan Adıyamanlılara teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin 2023 hedeflerini birlik içinde yakalayacağına işaret eden Yazıcı, Türkiye'nin en büyük sermayesinin "kardeşlik ruhu" olduğunu belirtti.

Çözüm süreci kapsamında Adıyaman'ın ayrı bir önemi olduğunun altını çizen Yazıcı, "Hükumetimiz önemli bir proje başlattı. Umuyor ve inanıyorum ki bu projenin hedeflendiği şekilde başarıya ulaşması halinde Türkiye, çok daha güçlü bir yere gelecek. Bu konuda da Adıyamanlıların bugüne kadar sergiledikleri tavır ve duruşları ve bundan sonraki destekleri sayesinde Türkiye büyük kazanımlar elde edecektir" diye konuştu.

- "Adıyaman ayrı bir yere sahip"
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da Adıyamanlı olmanın sadece orada doğmak ya da yaşamakla değil, tanımak ve gönül bağı kurmakla da ilişkili olduğunu söyledi. Adıyaman'ın her zaman birlik ve beraberlikten, özgürlük ve demokrasiden yana olduğunu ifade eden Yılmaz, "Adıyaman manevi gücü ve misafirperverliğiyle herkesin gönlünde ayrı bir yeri olan huzur şehridir" dedi.

Yılmaz, Bakanlık olarak Adıyaman'ın gelişmesine katkı sağladıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"GAP Eylem Planı kapsamında Adıyaman projelerini takip ediyoruz. Diğer taraftan Kalkınma Ajansımız kanalıyla bu projelere destek sağlıyoruz. Sosyal Destek Projeleri ile Adıyaman'daki sosyal, kültürel faaliyetlere katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Hepimizin iftihar ettiği Adıyaman Üniversitemize çok ciddi katkılar yapıyoruz.

Çözüm sürecinde de Adıyaman ayrı bir yere sahip. Aslında Adıyaman'daki ortamı, tüm Doğu'ya, Güney Doğu'ya, tüm ülkeye yaydığımız zaman gerçek anlamda çözüm sürecini de hayata geçirmiş olursunuz diye düşünüyorum. Adıyaman, bu duruş ve tavrıyla 'birlik içinde çokluk, çokluk içinde birlik' anlayışıyla çözüm sürecinin bayraktarlığını yapacak illerimizden bir tanesi. Bu anlamıyla da çok önemli."

Konuşmaların ardından iki bakan, etkinlik kapsamında yerel ürünlerin sergilendiği standları gezdi.