Bakan Yazıcı ANTBİRLİK Serik Çırçır ve Prese Fabrikası Açılış Törenine Katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Cumhuriyet hükümeti olarak sizin gündeminizle hükümetin gündemini başkalaştırmadık. Siz ne istiyorsanız, ihtiyaçlar neyse hükümetin gündeminde de onlar oluştu" dedi. Yazıcı, ANTBİRLİK Serik Çırçır ve Prese Fabrikası, depolama tesisleri ve hizmet binası açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir değişim ve dönüşüm içinde olduğunu söyledi. Bu değişimi ekonomik alanda büyüklüğüyle, büyüyen ekonomisiyle halkın refah düzeyiyle gerçekleştirdiğini dile getiren Yazıcı, Türkiye'nin her açıdan gelişip, değiştiğini ifade etti.

05 Kasım 2013


Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Cumhuriyet hükümeti olarak sizin gündeminizle hükümetin gündemini başkalaştırmadık. Siz ne istiyorsanız, ihtiyaçlar neyse hükümetin gündeminde de onlar oluştu" dedi.
 
Yazıcı, ANTBİRLİK Serik Çırçır ve Prese Fabrikası, depolama tesisleri ve hizmet binası açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir değişim ve dönüşüm içinde olduğunu söyledi. Bu değişimi ekonomik alanda büyüklüğüyle, büyüyen ekonomisiyle halkın refah düzeyiyle gerçekleştirdiğini dile getiren Yazıcı, Türkiye'nin her açıdan gelişip, değiştiğini ifade etti. 
 
Türkiye'nin 2002-2012 döneminde ortalama büyüme oranının yüzde 5,2 olduğunu belirten Yazıcı, ekonominin 2013'ün ilk çeyreğinde yüzde 2,9, ikinci çeyreğinde yüzde 4,4'lük büyüme performansı sergilediğini, 6 aylık büyüme rakamının ise yüzde 3,7 olduğunu kaydetti. 
 
Türkiye ekonomisinin kesintisiz bir şekilde büyüdüğünü kaydeden Yazıcı, "2012 yılında dış ticaret hacmimiz 389 milyar dolara ulaşırken, bu yılın 9 ayında 300 milyar doları geçti" diye konuştu. 
 
Antalya'nın da sahip olduğu ticari ve ekonomik potansiyeli ile Türkiye'nin başarı tablosundaki rakamlara destek verdiğine işaret eden Yazıcı, Antalya'nın 2012 ve 2013 yılı verilerine göre en fazla ihracat yapan 17'nci il olduğunu söyledi. 


 

 - Türkiye'de yüzde 100 GDO'suz en verimli pamuk üretimi
 
Pamuk üretimi ile ilgili bilgi veren Yazıcı, Türkiye'nin ekolojisinin pamuk tarımına uygun olduğunu, dünya pamuk üretiminin yaklaşık yüzde 80'inin Türkiye'nin de içinde bulunduğu 8 ülke tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. 
 
Pamuk veriminde Türkiye'nin 3'üncü sırada yer aldığı bildiren Yazıcı, şöyle devam etti: "Dünya pamuk veriminde Türkiye her ne kadar üçüncü sırada yer alsa da bir noktaya dikkat edilmesi gereklidir. Türkiye, yüzde 100 GDO'suz pamuk üretimi gerçekleştiren ülkeler arasında en verimli pamuk üretiminin yapıldığı ülkedir. Pamuğun en az üretimi kadar ticareti de önemlidir. Türk tekstil sektörünün son 25-30 yıl içinde özellikle ihracatta yükselişinin temelinde, Türkiye'nin bir pamuk ülkesi olması gerçeği yatmaktadır." 
 
Hükümet olarak kooperatiflerin gelişmesi ve faaliyetlerinin artırılması konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Yazıcı, özellikle borçlarına yapılandırma yapıldığını ve çeşitli destekler verildiğini dile getirdi. 
 
- "İnsan, hukuk ve adaletten şaşmayacağız"
 
Yazıcı, değişim ve dönüşümün altında yatan önemli faktörler bulunduğuna işaret ederek, "Cumhuriyet hükümeti olarak sizin gündeminizle hükümetin gündemini başkalaştırmadık. Siz ne istiyorsanız, ihtiyaçlar neyse hükümetin gündeminde de onlar oluştu" diye konuştu. 
 
İnsan odaklı faaliyet yürüttüklerinin altını çizen Bakan Yazıcı, ekonomik, sosyal bütün faaliyetleri insanı esas alarak şekillendirdiklerini söyledi. Hiçbir zaman yapamayacaklarının sözünü vermediklerini vurgulayan Yazıcı, söyledikleri her şeyi de tüm imkanları kullanarak gerçekleştirdiklerini kaydetti. 

Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Türkiye'nin büyümesi, ekonomik performansından, kalkınmasından uluslararası platformlarda söz ediliyorsa aziz milletimizin tesis ettiği güven ve istikrar var. Milletin tesis ettiği bu güven ve istikrar kadar onu sürdürecek bir yönetim anlayışına sahip hükümetin de var oluşudur. Böyle yürüyoruz. Bu ülke hepimizin. İşte milliyetçilik bu, vatanseverlik bu. Hepimiz birbirimizi seveceğiz. Hiçbir ayrım yapmadan seveceğiz. İnsan olduğumuz için seveceğiz. Elbette ki farklılılaklarımız var. Bunlar bizim zenginliğimiz ama hiçbir zaman üstünlük aracı değildir. Doğru olan bu. En kıymetli varlık insandır. İnsandan başka kıymetli bir varlık yok ama en üstün güç hukuk ve adeletttir. Bu ölçüler üzerinde büyük hassasiyet gösteriyoruz. İnsan, hukuk ve adelet, bundan şaşmayacağız. Türkiye'yi çok daha iyi günlere taşıyacağız."

 
- "Bir dönemin karadelikleri, bugün yatırım yapıyor" 
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ise 11 yıl öncesinde kooperatiflerin, birliklerin sürekli zarar ettiğini, bu zararın devlet tarafından karşılandığını söyledi.
 
Kooperatiflerin, birliklerin ülkenin karadelikleri olarak anıldığını anlatan Türel, "Bir dönem ülkenin karadelikleri olarak görülen kooperatifler, birlikler bugün yatırım yapan kuruluşlar haline geldi" dedi. 
 
Antalya Vali Vekili Mehmet Kurdoğlu da turizmin başkenti Antalya'nın tarımda da aktif bir kent olduğunu belirtti. 
 
Konuşmaların ardından Bakan Yazıcı ve beraberindeki heyet,  17 Milyon TL'lik yatırımla gerçekleştirilen tesisin açılışını yaptı. Açılışta Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Neşet Akkoç ve Kooperatifçilik Genel Müdürü İsmail Kalender de hazır bulundu.