Bakan Yazıcı Azerbaycan'da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 'İpekyolu Ülkeleri Arasındaki Ticaretin Kolaylaştırılması ve Geliştirilmesinde Gümrük İdarelerinin Rolü' konulu foruma katılmak amacıyla Azerbaycan'a gitti.

14 Kasım 2013
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 'İpekyolu Ülkeleri Arasındaki Ticaretin Kolaylaştırılması ve Geliştirilmesinde Gümrük İdarelerinin Rolü' konulu foruma katılmak amacıyla Azerbaycan'a gitti. Yazıcı, Azerbaycan'ın turizm beldesi Gebele'de düzenlenen forumda Türkiye'yi temsil edecek. Foruma ev sahibi Azerbaycan'ın yanı sıra; Bulgaristan, Çin, Gürcistan, İtalya, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Sırbistan ve Özbekistan'dan da yetkililer katılıyor.

İpekyolu Forumu'na katılımak üzere Azerbaycan'a giden Bakan Yazıcı, Haydar Aliyev'in anıtını ziyaret ederek çelenk bıraktı. Yazıcı'ya Azerbaycan Gümrük Bakanı Aydın Aliyev  ve katılımcı ülke temsilcileri eşlik etti.

Yazıcı, bu yıl altıncısı düzenlenecek İpekyolu Ülkeleri Arasındaki Ticaretin Kolaylaştırılması ve Geliştirilmesinde Gümrük İdarelerinin Rolü konulu İpekyolu Forumu'nda bir konuşma yapacak. 

Hayati Yazıcı, daha sonra başkent Bakü'ye geçerek Türk işadamları ile bir araya gelecek.