Bakan Yazıcı Bursa Medyasıyla Kahvaltıda Buluştu

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bursa'da düzenlenen "Kolay Ticaret Büyük Türkiye" projelerinin tanıtımı öncesi basın mensuplarıyla kahvaltıda biraraya geldi.

07 Mart 2013
 

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bursa'da düzenlenen "Kolay Ticaret Büyük Türkiye" projelerinin tanıtımı öncesi basın mensuplarıyla kahvaltıda biraraya geldi.
Bakan Yazıcı, çözüm sürecine ilişkin, ''Çözüme doğru atılan adımların doğru olduğunu düşünüyorum. Bu konu çerçevesinde olup biten belki hazmedilmesi güç ama orada da takılmadan çok fazla tartışma konusu yapmanın da sürece katkı sağlamayacağı kanısındayım'' dedi.
Bir gazetecinin anayasa değişikliği ve çözüm sürecine ilişkin sorusu üzerine Yazıcı, Türkiye'nin gündeminde anayasa değişikliği olduğunu, toplumun tüm kesimlerinin darbe anayasanın değiştirilmesi konusunda görüş birliği içinde bulunduğunu söyledi. Yazıcı, Türkiye'nin toplam 5 anayasası bulunduğunu, bunların tamamının olağanüstü koşullarda ya da darbe ürünü anayasalar olduğunu dile getirerek, bu konuda meclisin kendi iradesiyle bir anayasa yapması için çalışma yürütüldüğünü ifade etti.
İmralı sürecinin ilk kez 2009 yılında ifade edildiğini, bunun bir milli birlik ve kardeşlik projesi olduğunu belirten Yazıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde bunun aslında bir ''çözüm süreci'' olduğunu söylediğini hatırlattı.Yazıcı, şöyle konuştu:
''Projenin adı; Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi. İmralı süreci de onun alt başlıklarından bir tanesi. Bu konularda konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Gerçekten bazı konular var, oturur konuşursunuz. Tartışılmaya muhtaçtır. Çok aykırı görüşlerin öne sürülmesi suretiyle yapılacak tartışmalar o sorunun çözümüne katkı sağlar. Bu konu da yıllardır gündemde. Türkiye'nin 30 yıldır terörle mücadelesi var. İlk defa 2009'dan bu yana daha önceki dönemlerde de Turgut beyin (Turgut Özal) bazı girişimleri oldu ama engellendi. Ama 2009'dan bu yana bu sorunun çözümü noktasında bir duruş var. Bana göre, çözüme doğru atılan adımların doğru olduğunu düşünüyorum. Bu konu çerçevesinde olup biten belki hazmedilmesi güç ama orada da takılmadan çok fazla tartışma konusu yapmanın da sürece katkı sağlamayacağı kanısındayım.''
Yazıcı, bu konuyu hep birlikte yakından takip ettiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:
''Konuşmamanın daha fazla katkı yapacağı kanısındayım. Hiç olmamış gibi bir durum var demiyorum elbette. Olup biten ortada. Ama bizim çizgilerimiz belli. Bugüne kadar milletimizin yüzünü kızartacak ya da millete dönüp baktığımız zaman yüzümüz kızaracak hiçbir şey yapmadık. Değerlerimiz ortada. Tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek millet, Türk ulusudur. Bu çerçevede çalışmalar özenle görevli arkadaşlarımız tarafından sürdürülüyor. Beklentimiz inşallah Türkiye'nin bu beladan kurtulacağı yönünde. O zaman Türkiye'yi kimse tutamaz. Ayırdığımız kaynakları düşündüğümüzde Türkiye'nin nasıl bir sıçrama yapacağını varın hesap edin.''
Bakan Yazıcı'nın diğer bazı konularda da soruları yanıtladığı sohbet toplantısına, Bursa Valisi Şahabettin Harput ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.