Bakan Yazıcı Hollanda-Türkiye İş Adamları İşbirliğini Geliştirme Toplantısı'na Katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Rize Ticaret Borsası'ndan düzenlenen "Hollanda-Türkiye İş Adamları İşbirliğini Geliştirme Toplantısı"na katıldı.

10 Mayıs 2014


Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı  Rize Ticaret Borsası'ndan düzenlenen "Hollanda-Türkiye İş Adamları İşbirliğini Geliştirme Toplantısı"na katıldı.

Yazıcı yaptığı konuşmada Hollanda-Türk İş Adamları Derneğinin (HOTİAD) Hollanda'da yaptığı çalışmaları çok değerli bulduğunu belirterek, kendilerini kısa sürede gerçekleştirdikleri başarılı çalışmalardan dolayı tebrik etti.

HOTİAD gibi derneklerin yaptıkları çalışmaların bir nevi ekonomi diplomasisi olduğunu ifade eden Yazıcı, şunları söyledi:

"Ticaret insanların, ülkelerin birbirini tanımasını sağlayan, kültür köprüleri kuran bir faaliyettir. Sizlerin kurduğu bu köprüler, ticari ilişkilerin yanı sıra farklı milletlerle kültürel ilişkilerimizi de tarihten gelen bağlarımızı da kuvvetlendirmektedir. Uluslararası ticaretin hız kazandığı, rekabetin baş döndürücü hızla arttığı günümüz ticaret dünyasında iş adamlarımızın önemli işler başardığının farkındayız. Bu süreçte sizlerin karşılaşacağı her türlü sorunda yanınızda olmak üzere gayret sarf edeceğimizi özellikle belirtmeliyim."

Yazıcı, Türkiye'nin ekonomik alanda dikkatli yönetim tarzı ile banka ve finans alanında gösterdiği özenle hep pozitif doğrultuda adımlar attığını vurguladı.

Dünyanın en önemli sorunları arasında yoksulluğun geldiğine dikkati çeken Yazıcı, "Türkiye yoksullukla mücadelede en başarılı ülkeler arasındadır. Uluslararası kriterler olan günlük 1 doların altında, günlük 2 doların altında gelire sahip kimse ülkemizde kalmamıştır" dedi.

Yazıcı, AK Parti hükumetlerinin başarılarının altında yatan en önemli faktörün her zaman merkezde insan odaklı hizmet anlayışı olduğunu belirterek, "Türkiye'nin bulunduğu konumu daha da yüksek yerlere getirmek için hükumetimiz aralıksız çalışıyor, çalışmaya da devam edecektir" diye konuştu.

Rize'de gerçekleştirilen programlara katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, daha sonra Rize Belediyesini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Reşat Kasap ile bir süre görüştü. Bu sırada yöresel sanatçı Ahmet Çakar, bakanlara atma türkü söyledi.