Bakan Yazıcı İnterpol'ü Ziyaret Etti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İnterpol’ün davetlisi olarak gittiği Fransa’da Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) Genel Sekreteri Ronald K. Noble ile görüştü.

30 Nisan 2014

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İnterpol’ün davetlisi olarak gittiği Fransa’da Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) Genel Sekreteri Ronald K. Noble ile görüştü.
 
Bakan Yazıcı, Fransa'nın Lyon kentindeki Interpol Merkez Binası'nda temaslarda bulundu. Genel Sekreteri Ronald K. Noble ile görüşen Yazıcı, onuruna verilen yemeğe katıldı.

Gün boyu süren toplantılarda taraflar, çocuk istismarcılığı, insan, organ ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele, yasa dışı silah kayıt ve takip sistemi konularına ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Toplantılar sonrası Euronews kanalına mülaket veren Yazıcı, Suriye'ye gelen radikal grupların geçişine önce Avrupa'nın seyahat izni vermemesi gerektiğini söyledi.

Bakan Yazıcı, Fransa'nın Lyon kentinde yayın yapan Euronews televizyonunun genel merkezini ve bünyesindeki Türkçe servisini gezdi. Yazıcı, Euronews Yönetim Kurulu Başkanı Paolo Garimberti ile Türkçe servisi çalışanlarıyla da görüştü. 

Yazıcı, Euronews'te verdiği mülakatta, çeşitli Avrupa ülkelerinin, Esad rejimine karşı radikal grupların geçişi konusunda Türkiye’nin gerekli önlemleri almadığı yönündeki eleştirilerini yanıtladı.

 Avrupa ülkelerinin kendileriyle daha fazla işbirliği yapması gerektiğini belirten Bakan Yazıcı, şunları söyledi:

"Kendileri kendi ülkelerinde bu insanların seyahat etmesine izin veriyorlar ancak Türkiye’ye diyorlar ki 'siz bunları oraya geçirmeyin'. Yani siz niye bırakıyorsunuz bunu? O zaman siz bunları bırakmayın. Kendi ülkenizde mademki siz bunları tespit ettiniz Suriye’de terörist unsurlarla veya başka unsurlarla savaşmak üzere gidiyorlarsa, bu kanaate varmışsanız zaten siz bunların seyahatini engelleyin."


 Bakan Yazıcı, Euronews kanalı ziyareti sonrası Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) merkezinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.