Bakan Yazıcı, Kağıthane'de 158 Milyon TL'lik 16 Yatırımı Başlattı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kağıthane Belediyesi’nin 158 milyon lira değerindeki 16 yeni yatırımının startını verdi.

11 Mart 2013

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kağıthane Belediyesi’nin 158 milyon lira değerindeki 16 yeni yatırımının startını verdi.
Kağıthane Belediyesi’nin 158 milyon lira değerindeki 16 yeni yatırımının tanıtımı, 236 metre yüksekliğindeki Sapphire Seyir Terası'nda yapıldı. Dev yatırımın tanıtımına Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın yanı sıra Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane Belediyesi Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer ve çok sayıda davetli katıldı.

16 yeni yatırımın tanıtımı için Sapphire Seyir Terası'na çıkan Yazıcı, tören öncesinde Başkan Fazlı Kılıç ile birlikte İstanbul’u seyretti. İstanbul’un ayaklarının altında olduğunu söyleyen Yazıcı, muhteşem bir duygu ile İstanbul’a baktığını ifade etti.

Daha sonra törende konuşma yapan Yazıcı, İstanbul’un bir miras kenti olduğu için marka değerinin de çok yüksek olduğunu katılımcılara hatırlattı. Üç semaverinin önemli simgelerinin İstanbul’da olduğunu söyleyen Yazıcı,“Hz.Musa’nın asası burada, Peygamberimizin ayak izi burada, kutsal emanetler burada. Böylesine marka değeri yüksek bir kent İstanbul” dedi.



“BİZ EMANETİ ALDIĞIMIZ GÜNLERDE MECLİS'TE ÇOK BÜYÜK ENGELLERLE KARŞILAŞTIRDIK”
Bireylerin çalışma ortamında ne kadar mutlu olurlarsa o kadar verimli olduklarının altını çizen Bakan Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kamu adına sorumluluk üstlenmiş birimlerle seçimle gelmiş yerel birimlerin uyumu oradaki verimi artırır. Ben Kağıthane’de de görüyorum bunu. Bu olguyu hükümet için de geçerli. Biz emaneti aldığımız günlerde Meclis'te çok büyük engellerle karşılaştırdık. Halkın hizmetine sunmak üzere yol açacak düzenlenmeleri içeren yasada anayasal düzeyde ya da idari işler düzeyinde yaptığımız tasarruflarda engellerle karşılaştık. Bunlar ne zaman ki kalkmaya başladı, demokratik kriterler toplumun her kesimine egemen olur duruma geldi. Hizmette yoğunluk, kalite daha da arttı. Amacımız; Türkiye'yi Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 100. yıl dönümü 2023’e doğru taşırken 500 milyar dolarlık ihracat, kişi başına 25 milyon gelir ve en azından 10 tane limandan birisini uluslararası inşa etmek ve elbette ki ülke ekonomisini dünyanın en büyük 10 ekonomisi haline getirmek. İşte bu mertebelerle bu hedefe yürüyoruz. Türkiye’deki yerel yönetimlerimiz belediyelerimizin sürdürdüğü projeler bu hedeflere katkı sağlayacaktır.”
Türkiye'nin marka değerini yükselttiklerini belirten Hayati Yazıcı“İnsanı esas alarak sürdürdüğümüz projeleri gerçeğe dönüştürmek suretiyle Türkiye’nin marka değerini yükselttik, yükseltmeye devam edeceğiz. Özel sektörüyle, işçisiyle, memuruyla, öğrencisiyle Türkiye’yi inşallah 2023 hedefi doğrultusunda üreteceği hizmetlerle insanımızı çok daha refah düzeyi yüksek bir yere taşıyacağız” dedi.

"KAĞITHANE, TÜRKİYE’NİN İLK TÜNEL YAPAN İLÇESİ OLABİLİR"
Törene ev sahipliği yapan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “2004’ten bu yana zamanla yarışarak hizmet üretiyoruz. Bir yıl içerisine son derece önemli gelişmeleri sığdırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 16 yeni yatırımın bir kısmının açılışını yapacağız. Bu yatırımların tamamı 158 milyon lirayı buluyor. Bu yatırımları tamamladıktan sonra belki Türkiye’de ilk tünel yapan ilçe belediyesi olma özelliğini taşıyacağız. 150 metreye yakın bir tünel inşa ediyoruz. Hızlı bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Çağlayan-Vatan Caddesi'ne önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Kurdele kesiminin ardından Bakan Hayati Yazıcı ile Başkan Fazlı Kılıç birlikte helikopter 4D simülasyon gösterisini izledi.