Bakan Yazıcı "Kandil Uyandırma Merasimi'ne" ve "Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü'ne" Katıldı

Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın da katıldığı "Kandil uyandırma merasimi" ve "Sevgi ve hoşgörü yürüyüşü" ile başladı.

07 Aralık 2013


Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın da katılımıyla "Kandil uyandırma merasimi" ve "Sevgi ve hoşgörü yürüyüşü" ile başladı.

İlk olarak Alaaddin tepesi yakınlarındaki Mevlana ile Şems-i Tebrizi'nin buluştuğu noktaya yerleştirilen Meracel Bahreyn kandili, Bakan Yazıcı, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya milletvekilleri ve protokol üyeleri tarafından yakıldı.



Valilik önünde gerçekleştirilecek Mehteran Birliği Konserine Sevgi ve hoşgörü yürüyüşünü sonlandırarak ulaşan Yazıcı yürüyüş esnasında yanına gelen bedensel engelli bir vatandaşla elele yürüdü. Vatandaşın Dünya Bilek Göreşi Şampiyonasında ikincilik derecesi olduğunu öğrenen Yazıcı "yüreği gibi bileği de sağlam bu kardeşimizi tebrik ediyorum." dedi.

Protokol üyeleri daha sonra Genelkurmay Başkanlığı Askeri Müze Komutanlığı Mehteran Birliği eşliğinde Konya Valiliği önüne kadar yürüdü. Mehteran Birliği tarafından burada kısa bir konser verildi. Halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirilen programın ardından Bakan Yazıcı ve beraberindeki heyet Mehteran Birliği eşliğinde Mevlana Müzesine gitti.

Mevlana Müzesi önünde sona eren yürüyüşün ardından Müze gezilerek, Gülbang duası edildi. Daha sonra çocuk semazenler, Müze içinde sema gösterisi yaptı. Sevgi ve hoşgörü yürüyüşüne, Mevlana'nın sözlerinin yazılı olduğu dövizleri taşıyan çok sayıda yerli ve yabancı turist katıldı.



Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek’i ziyaret etti

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Yeni Büyükşehir Yasası ile Konya, marka şehirler, yaşanabilir çevre hedefleri konusunda büyük bir hamle gerçekleştirecektir” dedi.

Hazreti Mevlana’nın 740. Vuslat Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Konya’ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti.

Bakan Yazıcı’ya Konya Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya olarak Yeni Büyükşehir Yasası ile 40 bin 800 kilometrekarelik bir alanda hizmet vermek için hazırlandıklarını söyledi. Başkan Akyürek, yeni yasa ve yeni yerel yönetimler anlayışı açısından bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bir model ortaya koyacaklarını ifade etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise, 30 Mart 2014’ten sonra Büyükşehir Belediye Başkanlarının görev alanının genişlemiş olacağını hatırlatarak, “Bugüne kadarki uygulamalarla kazanılan deneyimin, ilçelerdeki belediye başkanları ile de bütünleşmesiyle Konya, marka şehirler, yaşanabilir çevre hedefleri konusunda büyük bir hamle gerçekleştirecektir” dedi.

Başkan Akyürek, ziyaretin sonunda Bakan Yazıcı’ya Mesnevi ve çini sikke hediye etti.

Bakan Yazıcı ayrıca Konya Ticaret İl Müdürlüğü ve Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı da ziyaret etti.



Programlara, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya milletvekilleri İlhan Yerlikaya, Kerim Özkul, Ayşe Türkmenoğlu, Gülay Samancı, Hüseyin Üzülmez, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel, İç Ticaret Genel Müdürü Dursun Coşkunçelebi, Gümrükler Genel Müdürü Cenap Aşçı ve çok sayıda katılımcı katıldı.