Bakan Yazıcı, Kocaeli Ticaret Odası Heyetini Kabul Etti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı ve beraberindeki heyeti kabul etti.

15 Ağustos 2013

                                                                             

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bakanlık Toplantı Salonu’nda yapılan görüşmeye Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı.

Oda ve Borsa başkanlığı seçimleri sonrası Kocaeli Ticaret Odası ile ilk kez bir araya gelen Bakan Yazıcı, yeni dönemde oda yönetimine başarılar diledi.
“Amacımız sizin çalışmalarınızı kolaylaştırmak, önünüzü açmaktır. 2023 hedefimizi gerçekleştirecek olan sizlersiniz.” diyen Bakan Hayati Yazıcı, “Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılında 500 Milyar Dolar ihracat hedefini yakalayacağız.”   şeklinde konuştu. 

Bakanlığımızın esnaf, sanatkâr, iç ve dış ticaret erbabı, kooperatifçilik ve tüketicinin korunması  gibi alanlarda hizmet verdiğini ifade eden Bakan Yazıcı, konuşmasını şöyle sürdürdü. “Akaryakıt Kaçakçılığıyla Koordinasyon Kurulu Başkanlığını da yürütüyoruz. Yakında bu kurul toplanacak ve akaryakıt kaçakçılığı ile ilgili çalışmalarımızı kaldığımız yerden devam ettireceğiz. Türkiye’nin 2023 hedeflerine varabilmesi için, lojistik merkezler oluşturmak suretiyle, ticari maliyeti daha düşük ve daha kolay sağlar hale getirilmesi gerekir. Bu anlamda Ovit Tüneli projesi oldukça önemli bir projedir. Kafkasya’yı, Ortaasya’yı, Ortadoğu’yu birbirine bağlayacak bir bölge. Güneydoğu’yu da Karadeniz’e bağlayacak bu tünelle ilgili ve benzer projeleri ticaret odalarımızın da desteklemesi lazım.”

Kocaeli’de Kargo Gümrük Müdürlüğü açılması ile ilgili konuşan Bakan Yazıcı, “Lojistik merkezler oluşturmak, özellikle dış ticarette ve dünya ticaretinde oldukça önemlidir. Dolayısıyla kargo taşımacılığına ilişkin bir hava alanı oluşturulması büyük önem arz etmektedir. Kazakistan’a yaptığımız ziyarette bir kargo havaalanını inceledim. Ancak bu işin mali açısından oldukça büyük bir yükü olduğunu ve bu işlemin faaliyete geçirilmesi için maliyetin hizmeti karşılaması gerektğini düşünüyorum.” diye konuştu.