Bakan Yazıcı Malezya Ankara Büyükelçisini Kabul Etti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ocakta göreve başlayan Malezya Ankara Büyükelçisi Amran Bin Mohamed Zin ve Müsteşar Nuryante Mohamed Yazid’i makamında kabul etti.

08 Mayıs 2014

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ocakta göreve başlayan Malezya Ankara Büyükelçisi Amran Bin Mohamed Zin ve Müsteşar Nuryante Mohamed Yazid’i makamında kabul etti.

Görüşmenin başında Bakan Yazıcı, iki ülke arasında yaklaşık 1,5 milyar dolar olan ticaret hacminin potansiyelinin çok uzağında olduğunu belirterek bunun geliştirilmesi için iki ülke yetkililerinin gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini ifade etti.

Müzakereleri süren ‘Gümrük Alanında Karşılıklı İdari Yardım Anlaşması’nın (KİYA), bir an önce imzalanması gerektiğinin altını çizen Yazıcı, bunun için gerekli girişimlerin hızlandırılmasını istedi.
 
Serbest Ticaret Anlaşması’nın (STA) da imzalanmasının ardından KİYA’nın imzalanmasının daha da önemli hale geldiğini kaydeden Yazıcı, imzanın 2014 yılı içerisinde atılması gerektiğini vurguladı.

Türk müteahhitlerinin Çin’den sonra, dünyada 2. Sırada yer aldığını hatırlatan  Bakan Yazıcı, “ Bu alanda da Türkiye ve Malezya arasında işbirliğinin geliştirilmesi gerekiyor. Aradaki bağların daha da güçlü olması için ortak işlerin daha fazla yapılması lazım. Sayın Büyükelçi bu konuda size çok büyük görev düşüyor” diye konuştu.
 
Malezya Ankara Büyükelçisi  Amran Bin Mohamed Zin  ise konuşmasında, iki ülke Başbakanları arasında imzalanan STA’nın ticaret hacminin geliştirilmesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, İki ülke arasındaki tek önemli hususun ticaret olmadığını İslam dünyasının müreffeh iki ülkesi olarak her alanda işbirliğini geliştirmemiz gerektiğinin altını çizdi.