Bakan Yazıcı Malezyalı Meslektaşı ile Bir Araya Geldi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı İstanbul'da Malezya İç Ticaret ve Tüketici İşleri Bakanı İsmail Sabri Bin Yaakob ile bir araya geldi.

15 Eylül 2012

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı İstanbul'da Malezya İç Ticaret ve Tüketici İşleri Bakanı İsmail Sabri Bin Yaakob ile bir araya geldi.
İki ülke arasında gerçekleştirilen ticareti işlemler ve Bakanlıklarının yetkileri hakkında konuşan Yazıcı ve Yaakob karşılıklı olarak bilgi alışverişinde bulundu.
Malezya ile Türkiye arasındaki dış ticaret hacminin 2010 yılında 1,3 milyar dolar iken 2011 yılında yüzde 30 artarak 1,8 milyar dolara ulaştığına dikkati çeken Yazıcı, 2011 yılında Malezya Türkiye'nin ihracatında 87'nci sırada, ithalatında ise 34'üncü sırada yer almıştır. Bu rakamlar ülkelerimiz arasındaki kadim dostluğun yansıdığı rakamlar değildir. Ülkelerimizin bugün sahip olduğumuzdan çok daha ileri bir ilişki ağı ve ticaret hacmini rahatlıkla sağlayacağını düşünüyorum” dedi.
Bakan Yazıcı, Malezya İç Ticaret ve Tüketici İşleri Bakanı İsmail Sabri Bin Yaakob’un ekonomide tekelleşmenin nasıl önünde geçildiği yönündeki soruya, Rekabet Kurumu ile Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’nün tekelleşmeye karşı önlediklerini söyledi.
İki ülkeden üst düzey katılımın olduğu toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız'ın yanı sıra Malezya'dan bürokratlar da katıldı.