Bakan Yazıcı, Medya Ankara Temsilcileri İle Kahvaltıda Buluştu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ankara’da medya temsilcileriyle kahvaltıda buluştu.

30 Mart 2012

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ankara’da medya temsilcileriyle kahvaltıda buluştu. AK Parti Rize Milletvekili olan Bakan Yazıcı, Ankara’da Rize Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilen “Rize Günleri Etkinlikleri” nin son gününde medya temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Rize’nin Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birisi olduğunu söyleyen Yazıcı, “Doğu Karadeniz'deki güzellik dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Hemen yanı başınızda deniz. Yaylalara çıkarsanız her çeşit çiçek ve koku sizi karşılar. Rizeliler de bu tabiatın, bu zenginliğin hakkını veren insanlardır.” dedi. Rize’nin en temel özelliğinin bir çay kenti olması diyen Yazıcı, “Rize’nin ekonomisine de, ticaretine de çay bitkisi ve çay tarımı hâkimdir. Ülkemizin çay üretiminin yaklaşık üçte ikisi Rize’de yapılır. Hedefimiz, hem üretiminde hem de dünya pazarlarına sunumda “Türk Çayını” alternatifi olmayan bir içecek haline getirmektir. Hükümet olarak 2023 yılına kadar, dünya çapında bilinen en az 10 markamız olacak dedik. Bu 10 markadan biri mutlaka “Rize Çayı” olmalıdır. Bunun için çalışmalara başladık.” diye konuştu.
Bakanlık çalışmaları hakkında da bilgi veren Yazıcı, bakanlık bünyesinde gümrükler, ticaret, esnaf ve sanatkar, kooperatifçilik, tüketici gibi alanlarda hizmet verdiklerini söyledi. “75 milyon kişiye hitap eden bir bakanlığız.” diyen Yazıcı, bakanlığı ülkemizin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefi doğrultusunda yeniden yapılandırdıklarını kaydetti. Yazıcı şunları söyledi: “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak hedeflerimiz; Yasal ticareti mümkün olduğunca kolaylaştırmak, Yasa dışı ticareti en modern yaklaşımlarla engellemek, Ticarette yenilikçi yaklaşımlar geliştirerek sektörel büyümenin önünü açmak, Esnafımızı ve kooperatiflerimizi çağı yakalayan rekabetçi bir yapıya kavuşturmak, Piyasa gözetimi ve denetimini etkin bir şekilde yaparak tüketicinin haklarını en çağdaş seviyede korumak ve kayıt dışılığı ortadan kaldırmak.”
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nı yeni yapısıyla, “ülkemizin dünyanın en kolay, en güvenilir ve en hızlı ticaret yapılan ülkesi” haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Bakan Yazıcı, “Tüm iş ve işlemleri standardize ederek, şeffaflık ve takip edilebilirliği sağlayarak, gümrükler başta olmak üzere hizmet verdiğimiz tüm alanlarda elektronik ortamın üstünlüğünden faydalanarak yapacağız. Bu yeni yapı; Bakanlığımızın hizmet verdiği alanlarda külfet oluşturan değil, kolaylaştıran ve destekleyen bir yapıdır. Bütün işlemleri açık, net, kısa ve hızlı hale getiriyoruz. İşte Bakanlığımızın en önemli görevi de bu noktadadır. Halkımızın gerek üretici, gerek ticaret erbabı ve gerekse tüketici olarak hiçbir hakkını feda edemeyiz.” diye konuştu.