Bakan Yazıcı Mersin'de

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Mersin'de esnafı ziyaret edip iş yeri açılışı yaptı ve vatandaşların çözüm süreciyle ilgili yorumlarını dinledi.

25 Nisan 2013
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Mersin'de esnafı ziyaret edip iş yeri açılışı yaptı ve vatandaşların çözüm süreciyle ilgili yorumlarını dinledi. 

Bakan Yazıcı, bir dizi ziyaretler için geldiği Mersin'de, merkez Akdeniz ilçesi Zeytinlibahçe Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu. 
AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Vali Vekili Orhan Eyövge, AK Parti İl Başkanı Mekin Merter Salt ile çok sayıda partilinin eşlik ettiği Yazıcı, vatandaşların sıkıntılarını dinledi ve çözümü noktasında yetkililere talimatlar verdi. 
Bir beyaz eşya dükkanın da açılışını yapan Bakan Yazıcı, açılış kurdelesini kestikten sonra kapının etrafını süsleyen balonları makasla patlattı. Balonların büyük bir bölümünü patlatan Yazıcı, renkli görüntüler oluşturdu. 
Vatandaşların çözüm süreciyle ilgili yorumlarını dinleyen Yazıcı"Çözüm süreciyle ilgili ne düşünüyorsunuz-" diye sorduğu esnaftan "Süreçle ilgili hiçbir kaygımız yok. Çözüm sürecini destekliyoruz. Hükümetin bu konudaki çalışmalarından gayet memnunuz. İnşallah başarıya ulaşacaktır" yanıtını aldı.



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere geldiği Mersin'de Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı ziyaret etti. Özcan'dan kent hakkında ve yapılan çalışmalarla ilgili brifing alan Yazıcı, Mersin'in Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olduğunu söyledi.
17. Akdeniz Oyunları'nın Mersin'de yapılacak olmasının da kente büyük katkı sağlayacağını ifade eden Bakan Yazıcı, "Bu kapsamda hem yerel yönetimin hem de hükümetin yatırımları var. Bu da şehrin geleceğine önemli bir katkı sağlıyor diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Yazıcı, çözüm sürecine ilişkin soru üzerine, sürecin Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek "Elinde silah bulundurarak insanların hayat hakkını ortadan kaldırmaya yönelik eylem içerisinden olanların bundan vazgeçmeleri ve ülkeyi terk etmeye hazırlanıyor olmaları, hiçbir tartışmaya yer vermeksizin geleceğimiz açısından, kardeşliğimiz açısından çok kıymetli olduğu kanısındayım. Kim nereden ne söylerse söylesin çıkış önemlidir. Niye oldu, nasıl oldu, ne gitti, ne geldi bunları tartışmanın sürece hiçbir katkısı olmaz. Çok serinkanlı olarak süreci izlememiz gerekir" diye konuştu.
Yazıcı "Milletimizin hassasiyeti, kırmızı çizgiler gözetilerek yürütülen bir çalışmadır. Milletimizin hassasiyetleri bizim de hassasiyetimizdir. Bu açıdan baktığınızda da kimseni kaygı duymasına gerek yok" dedi.

-"Süreç iyi gidiyor"- 

Sürecin büyük bir hassasiyet içerisinde yürütüldüğünü vurgulayan Yazıcı, "Milletimizin hassasiyeti, kırmızı çizgiler gözetilerek yürütülen bir çalışmadır. Milletimizin hassasiyetleri bizim de hassasiyetimizdir. Bu açıdan baktığınızda da kimseni kaygı duymasına gerek yok" dedi. 

Sürece katkı veren veya sürecin içerisinde gözüken her unsurun, kişiliğin açıklama yaparken sürecin tıkanmasına yol açmayacak, sürecin ilerlemesini zorlaştırmayacak özen içerisinde bulunmaları gerektiğini aktaran Bakan Yazıcı, şöyle devam etti: 

"Yoksa söylenecek çok şey var. Başlarsak her birimiz konuşmaya çok şeyler söyleyebiliriz. Çok senaryolar üretiliyor, onları da tartışabiliriz. Ama esas büyük noktaya odaklanmalıyız. Terörden arınmış bir Türkiye'nin kime yarayacağı ve öyle bir Türkiye'nin nasıl bir sıçrama yapacağı hepimizin ortak hedefi olması gerektiğini düşünüyorum. O hedefe odaklandıktan sonra arada yapılan işler biraz teferruat gibi geliyor bana. Süreç iyi gidiyor inşallah başarırız."
"CHP'li bir belediyedesiniz, çözüm süreciyle ilgili CHP'ye bir mesajınız olacak mı?" şeklindeki soru üzerine deYazıcı, belediyenin milletin belediyesi olduğunu, başkanın CHP'den aday olduğunu ve seçildiğini belirterek tartışmanın sürece katkı sağlayacağı kanısında olmadığını bildirdi. 

Bakan Yazıcı, terör örgütü mensuplarının yurt dışına çıkışlarına ilişkin hükümetin bir planlaması olup olmadığının sorulması üzerine de "Planlama dediniz bir zaman planlamasıysa o konuda bir şey söyleyemeyeceğim. Hükümetin bu konudaki yaklaşımı, bunların Türkiye topraklarından çekilmesi, yurt dışına gitmeleri. İlk etapta olan bu. Sonuçta da bu silahlı unsurların silahtan arınmış duruma gelmeleri. İnşallah bunu kendi iradeleriyle sağlarlar" dedi. 

Anayasa süreciyle ilgili soru üzerine de Bakan Yazıcı, şunları söyledi: 

"Biz geç kaldık. Çok zaman geçti. İnşallah tamamlarız. Temennimiz Türkiye'nin yepyeni bir anayasaya, çok teferruatlı değil alanları belirleyen, kamu yönetimi içerisinde yer alan kurumların görev ve yetkilerini özlü biçimde ifade eden, birey hak ve özgürlüklerini güvence altına alan, çok kısa çerçeve bir anayasa yapılması. İnşallah bu başarılır. Mecliste çalışma devam ediyor. Türkiye'nin şiddetle bir anayasaya ihtiyacı var. Bunu herkes söylüyor. Düşünce farklılıkları gözetmeksizin herkesin ittifak ettiği konulardan birisi de Türkiye'nin yeni bir anayasaya olan ihtiyacıdır. İnşallah bunu başarırız."
Bakan Yazıcı belediye ziyaretinin ardından 10. Çocuk Filmleri Festivalini ziyaret etti.


 
  •