Bakan Yazıcı Oda Seçimleri İle İlgili Açıklamada Bulundu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, TBMM'ye sunulacak düzenlemeyle iki dönem üst üste seçilen oda başkanlarının, iki dönem olan bekleme süresinin bir döneme indirileceğini bildirdi. Gazi Üniversitesi’nde düzenlenen “Suç Ekonomisi, Mücadele Yöntemleri ve Türkiye Değerlendirmesi” konulu panele katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.Oda başkanlarının seçimlerine ilişkin soruları cevaplandıranBakan Yazıcı, iki dönem üst üste başkanlık yapan oda başkanlarının bekleme sürelerini iki yıldan bir yıla indirmek için çalışma yapıldığını ifade etti.

09 Ocak 2013

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, TBMM'ye sunulacak düzenlemeyle iki dönem üst üste seçilen oda başkanlarının, iki dönem olan bekleme süresinin bir döneme indirileceğini bildirdi. Gazi Üniversitesi’nde düzenlenen “Suç Ekonomisi, Mücadele Yöntemleri ve Türkiye Değerlendirmesi” konulu panele katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı,  toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.Oda başkanlarının seçimlerine ilişkin soruları cevaplandıranBakan Yazıcı, iki dönem üst üste başkanlık yapan oda başkanlarının bekleme sürelerini iki yıldan bir yıla indirmek için çalışma yapıldığını ifade etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, TOBB başkanı, sanayi ve ticaret odaları ile borsa başkanları için iki dönem görev yaptıktan sonra 2 dönem bekleme süresinin bir döneme indirileceğini açıkladı.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gazi Üniversitesi'nde düzenlenen toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "Oda seçimleri ile ilgili bir açıklamanız olmuştu. İki yıl seçilme süresi mi bire indirilecek yoksa ara verme süresi mi?" şeklindeki soru üzerine Yazıcı, "Geçen akşam 360 oda başkanının olduğu yemekte bir açıklama yaptım. Yeni kanunda bir madde ilave ettik. Yanlış anlaşıldığını gördüm. Alkıştan da belli. Fazla alkışlamadılar, yanlış anladılar. Şu anki duruma göre 5174 Sayılı Kanun'da ticaret sanayi odaları ve borsa başkanları, TOBB Başkanı iki yıl başkanlık yaptıktan sonra iki dönem ara vermedikçe yeniden oda başkanlığına aday olamıyor. Ben dedim ki, iki dönem ara vermeyi bir döneme indiriyoruz. Bir kısmı orada bir dönem başkanlık yapan ara verecek gibi anladı. Dolayısı ile iki dönem başkanlık yapan başkanlar, şu anda iki dönem ara vermek zorunda, biz bunu Meclis'e sevk etmek üzere olduğumuz kanunda yapacağımız değişiklikle bir döneme indiriyoruz." dedi. Bir dönemin 4 yıl olduğunu hatırlatan Yazıcı, "İki dönem olunca 8 yıl. 8 yıl bir insanı bekletmenin doğru olmadığını düşündük. Bunu Bakan arkadaşlarımız ve Başbakan ile paylaştık. Meclis'e sevk etmek üzere olduğumuz Gümrük Kanunu ile Bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin Kanun Tasarısına bunu koyduk." diye konuştu.