Bakan Yazıcı, Orta Afrika Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Zouta İle Görüştü

Yazıcı: "Orta Afrika Cumhuriyeti, Dünyada Ekonomik Avantajlar Ve Kazanımlar İtibariyle, En Dezavantajlı Durumda Olan Ülkelerden Bir Tanesi.

25 Haziran 2014

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, makamında, Orta Afrika Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Gertrude Zouta ve beraberindeki heyet ile görüştü.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin 2013 sonu itibariyle sıkıntılı bir sürece girdiğini belirten Yazıcı, "2015 içinde yapılacak seçimlere kadar geçici hükümet çalışmalarını sürdürüyor. İlişkilerimiz devam ediyor. Türkiye'nin dış dünyada yüz akı kuruluşlarından biri olan TİKA'nın ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın çalışmalarını, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde meydana gelen gelişmeleri de dikkate aldığımızda, bu ziyaretin önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin dünyanın her ülkesinde ticaret yaptığını belirten Yazıcı, "Orta Afrika Cumhuriyeti ve Türkiye'nin dış ticaret hacimi 50 milyon doların çok altında. Orta Afrika Cumhuriyeti, dünyada ekonomik avantajlar ve kazanımlar itibariyle, en dezavantajlı durumda olan ülkelerden bir tanesi. Tecrübelerimizi paylaşayacağız, imkanlarımızı seferber ettik, etmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Konuk Bakan Zouta da iki ülke yetkilileri arasında karşılıklı birçok ziyaret gerçekleştirildiğini belirterek, çeşitli konularda yapılabilecek işbirliği programlarını araştırmaya geldiklerini söyledi.

Görüşmede, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Musteşar Yardımcısı İsmail Yücel'de hazır bulundu.