Bakan Yazıcı Samsun'da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Samsun'da Ayvacık İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi'nin protokol imza törenine katıldı.

04 Nisan 2013



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Samsun'da Ayvacık İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi'nin protokol imza törenine katıldı.
Türkiye'nin yıllardır sarmalanmış, bohçalanmış, kapının arkasına itilmiş sorunlarına el atıldığını belirten Bakan Yazıcı, hükümetin sorun çözmek için var olduğunu söyledi.
Çözüm sürecine değinen Bakan Yazıcı, şunları söyledi: ''Milletimizin hassasiyetlerini ve kırmızı çizgileri göz ardı etmeden, bu ülkenin en temel sorunlarına riski ne olursa olsun, onu yüklenerek el atıyoruz. Bunlardan biri çözüm süreci dediğimiz, milli birlik ve beraberlik projesidir. Bu konuda kafanızı çelenler olabilir. Biz Türkiye dediğimiz bu güzel yurdumuzda felsefi düşüncemiz, mezhebimiz, etnisitemiz ne olursa olsun bu özelliklerin hiçbirimiz açısından bir diğerine oranla farklılık sebebi olamayacağını, bu niteliklerin zenginlik olarak görülmesi noktasından hareketle en güçlü zenginliğimizin Hazreti Adem'den bu yana kardeşliğimiz olduğu gerçeğinden hareketle Türkiye'nin en temel sorununu çözme noktasında bir kararlılık gösteriyoruz. Kafanızı çelenlere sakın kapılmayın.''
Vatandaşlardan hükümetin yaptığı doğrulara sahip çıkmasını isteyen Bakan Yazıcı''Sahip çıkın ki Türkiye'nin bu sorununu hep birlikte çözelim. Ve Türkiye bu sorunu çözdüğünde o zaman bakın siz Türkiye'nin nasıl hızla sıçrama yaptığına. Bunun çözümünü istemeyenler var. Kim bunlar- Türkiye'nin daha fazla kalkınmasını gelişmesini istemeyenler'' diye konuştu.
-Öğrencilere okul sözü-
Bakan Yazıcı'nın konuşmasının ardından Ayvacık İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Femranur Aydoğdu İstiklal Marşı'nı okudu. Bakan Yazıcı, İstiklal Marşı'nı okuyan küçük kızı yanına çağırarak, üzerinde isminin yazılı olduğu dolma kalemi hediye etti.
Bakan Yazıcı daha sonra Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ile 18 derslikli yapılması planlanan Ayvacık İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi'nin protokolunu imzaladı.
Törenin ardından aracına binen Bakan Yazıcı, okul binaları olmadığı için 3 yıldır Ayvacık Çok Programlı Lisesi'nin ek binasında eğitim gören Ayvacık Anadolu Lisesi öğrencilerinin, slogan atarak okul istemesi üzerine, aracından inerek öğrencilerin yanına gitti.
Öğrencilerle sohbet edip, sorunlarını dinleyen Bakan Yazıcı, öğrencilere, en kısa zamanda okullarının yapılacağı sözünü verdi.