Bakan Yazıcı, Şehit Aileleri ile İftarda Buluştu

Bakan Yazıcı Şehit Aileleri ile İftarda Buluştu

21 Temmuz 2013


 Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Valiliği tarafından  şehit aileleri ve gaziler  için düzenlenen iftar programına katıldı.

Rize Valiliğince düzenlenen iftara katılan Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, şehitlik ve gazilik kavramının vatanını, milletini ve insanı seven herkesi duygulandırdığını belirterek, vatanın korunmasında şehitlerin büyük pay sahibi olduğunu anlattı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, iç ve dış kargaşalardan medet umanlara aldırış etmeden kararlılıkla belirledikleri yolda yürüyeceklerini söyledi.

Türkiye'nin en önemli sorunlarından terörle mücadele bağlamında güvenlik güçlerinin kararlılıkla görevlerini sürdürdüğünü dile getiren Yazıcı"Güvenlik güçlerimiz bu coğrafyada yaşayan insanlar arasında hiçbir ayrım yapmadan, 'Türk, Kürt, Çerkes ve Boşnak' demeden, vatandaş nitelemesiyle herkesin yaşama hakkını korumaya bakıyor. Güvenlik güçlerimiz birtakım teröristleri bertaraf etmek zorunda kalıyorsa insanımızın yaşama hakkını korumak için bunu yapıyor" şeklinde konuştu.

Yazıcı, şehit ve gazilere borcun ödenemeyeceğini kaydederek, "İmkanlarımız ölçüsünde şehit aileleri ve gazilerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için düzenlemeler yaptık. Şehit ve gazilerimizin geride bıraktıklarına istihdam imkanlarını çoğalttık. Şehit maaşı desteği alan vatandaşlarımızın başka bir kurumdan emekli olmaları durumunda o destekten yoksun kalmalarına ilişkin düzenlemeyi kaldırdık" ifadelerini kullandı. Yazıcı, şöyle devam etti: "Türkiye Cumhuriyeti bireyleri olarak bizim bir ailemiz var ve biz buna 'Türk milleti' diyoruz. Her şehit, her gazi bizim ulusal düzeydeki ailemizin bireyleridir. Şehit ve gazi ailelerine minnettarım. Bu toprağın her parçası şehit kanlarıyla sulanmıştır. Dolayısıyla vatan mukaddes, şehitlerimiz aziz, gazilerimiz mukaddes."




Çözüm Süreci

Yazıcı, Türkiye'nin terörle mücadeleyi ve terörü bitirmek için bütün riskleri üstlenerek kararlı biçimde çalıştığına dikkati çekerek, "Çözüm sürecini istemeyenler, provoke etmeye çalışanlar, iç ve dış, bu coğrafyada kargaşanın var olmasından çıkar umanlar, bugün varlar, yarın da olacaklar. İç ve dış kargaşalardan medet umanlara aldırış etmeden yolumuzda kararlılıkla yürüyeceğiz" şeklinde konuştu.

Hiçbir ayrım yapmadan 76 milyonun kardeşliğini güçlendirme hedefinde olduklarını belirten Yazıcı, vatanın birliği ve bütünlüğü noktasında hiçbir hassasiyeti gözardı etmediklerini söyledi.

Yazıcı, konuşmanın her şeyin anahtarı olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı: "Süreçte inşallah herkes aklını başına alır. Konuşmak her şeyin anahtarıdır. Konuşmamak ise tehlikelidir. Müzakere edildikçe doğru yol bulunur. Bunu genel itibarıyla söylüyorum. Hangi sorun olursa olsun konuşmakta fayda vardır. Elinde silah olanla konuşulmaz. Onun için bu süreci iyi takip etmeliyiz. Türkiye, çok önemli bir coğrafyada. Ekonomik performansıyla, beşeri gücüyle büyük bir güçtür. Esas olan bu gücü kavramaktır. Bu gücün arkasındaki güç de aziz milletimizdir."