Bakan Yazıcı SKY TURK 360'ın Konuğu Oldu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, SKY Turk 360 Ana Haber Bülteni'nde Korcan Karar'ın sorularını cevapladı.

14 Ocak 2013

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, SKY Turk 360 Ana Haber Bülteni'nde Korcan Karar'ın sorularını cevapladı.
Gümrükte yaşanan devrimi anlatan Yazıcı, Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü hakkında bilgi verdi. Bakan Yazıcı,"Yaptığı işlemler dolayısıyla kamunun güvenini kazanan, yasa ihlali yapmamış ve en az 3 yıldır bu sektörde faaliyet gösteren kişi, gümrük kapılarındaki giriş ve çıkışlarında VIP hizmeti alacak. Gümrük işlemlerini yerinde yapacak. Bu projenin ismi de yerinde gümrükleme. Fabrika, antrepo ve depolar, gümrük işlemlerinin yapıldığı birer merkez haline gelecek. Bu statüyü alan kişi, gümrüklerde bekleme süresini sıfıra indirmiş olacak ve gümrük çıkışında yaptıracağı evrak kontrolüyle yoluna devam edecek. Bu uygulamayı yapan ülkelerde de tanınması için, Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü uygulanan ülkelerle de protokol imzalamayı planlıyoruz. Protokol yaptığımız her ülke, bizim yetkilendirilmiş yükümlü statüsü sahibi ticaret erbabımızı bilecek ve tanıyacak. Böylelikle ticari faaliyetler iki taraflı olarak hızlı bir şekilde gerçekleşecek." dedi. 

Korcan Karar'ın, yaşanan terör olaylarıyla ilgili sorularını da yanıtlayan Yazıcı, Paris'te teröristlerin öldürülmesi olayıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Yazıcı"Yaşanan bu olayları serin kanlılıkla araştırıyoruz ve yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Yıllardır aranan, terör örgütünün yöneticiliğini yapan bu üç kişiyi öldürmek, tek bir kişinin işi değildir. Olayla ilgili araştırmalar devam ediyor. Türkiye'deki sürece engel olmak isteyen kişi ya da gruplar tarafından yapılmış, planlanmış bir olay olarak değerlendiriyorum." diye konuştu.
Türkiye'nin içinde bulunduğu sürecin çok önemli olduğunu söyleyen Yazıcı, "Şu an ülkemizin en büyük sorunu terördür. İktidar olmanın verdiği sorumlulukla, Türkiye'yi terör sıkıntısından kurtarmak için çalışıyoruz. Bunu engellemek isteyenler, önümüzü tıkamak isteyenler olabilir. Ancak biz iktidar olarak bu sıkıntıyı aşmayı planlıyoruz." diye konuştu.