Bakan Yazıcı "TESKOMB 64. Yıl Vizyon Buluşması" Etkinliğinde Konuştu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı "Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğinin (TESKOMB) 64. Yıl Vizyon Buluşması" etkinliğine katıldı.

21 Mart 2014

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı "Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği'nin (TESKOMB) 64. Yıl Vizyon Buluşması" etkinliğine katıldı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katıldığı etkinlik,  ATO Congresium'da gerçekleştirildi.

Gün boyunca  Başbakan Erdoğan ile  birlikte Artvin, Rize ve Erzurum programlarında yer aldığını anlatan  Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Çok yoğun bir program, büyük coşku. Elbetteki bu kadar yorgun günün sonunda Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının TESKOMB'un 64. Vizyon Buluşmasına teşrifleri başlı başına esnaf ve sanatkarımıza ne denli destek verdiğimizin büyük bir göstergesidir. Artvinliler bugün Çoruh Nehri kadar gürdü, Rizeliler Fırtına Vadisi kadar berrak, yeşilin çeşidi kadar renkliydi. Erzurumlular Palandöken kadar dik ve dinamikti" diye konuştu.

 



















Bakan Yazıcı, TESKOMB üyelerinin toplumun temel direği ve Ahi Evran-ı Veli'nin bugünün Türkiyesi'ndeki temsilcileri olduklarını dile getirdi.

Yazıcı, 2011 yılında seçim gezisine ilişkin bir anekdotu paylaşarak, "Rize'de dolaşıyorum. Seçime yakın bir süre kalmış. Vatandaşlar isteklerde bulundular. O istekler karşısında beni bir esnaf kurtardı. Müdahale etti, dedi ki 'Arkadaşlar şimdi istek zamanı değil, destek zamanı.' Abdülkadir (Akgül) kardeşim çok güzel ifade ettiler. Siz şimdi bu desteğin ne anlama geldiğini, Türkiye'yi nerelere taşıma anlamına geldiğini, güven ve istikrarı ne denli tahkim edeceğini esnaf ve sanatkar olarak en iyi takdir edenlersiniz" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Erdoğan ise konuşmasında TESKOMB'un kredilerden aldığı bloke sermaye payı, 1,5 puan olduğunu TESKOMB, yarım puan daha  düşürerek  1'e indirdiğini hatırlattı.

Halk Bankası da bir adım attığını ifade eden Başbakan Erdoğan;Bankanın kredilerden aldığı komisyon payı, Halkbank buna dayanabildiği ölçüde, 1 puandan yarım puana çekiliyor. Böylece, esnaf kredi faizinde artış yapmadığımız gibi faiz yükünü de bugün 1 puan indirmiş oluyoruz."  dedi.
 
TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül de Başbakan Erdoğan'ın TESKOMB'u cumhuriyet tarihinin en düşük kredi oranıyla tanıştırdığını belirterek teşekkür etti..