Bakan Yazıcı Türkiye'nin İlk Botanik Parkının Açılışına Katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan Türkiye'nin ilk botanik parkının açılışına katıldı.

31 Ekim 2013

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan Türkiye'nin ilk botanik parkının açılışına katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arazisinde yapılacak Botanik Parkın arazisinde iki gölet bulunacak. Özel yürüyüş alanları, müze, parklar, oturma grupları, kanal ve derelerin yer alacağı parkta Türkiye'de yetişen 4 bin bitki muhafaza ve kayıt altına alınacak. Çeşitli seraların, sosyal yaşam alanlarının da bulunacağı park 2015 yılının Nisan ayında hizmete açılacak. Ayrıca ziraat fakültesi öğrencileri için eğitim alanları ve laboratuvarlar olacağı park Türkiye biyo çeşitliliğinin sigorta poliçesi olarak nitelendiriliyor.

Botanik Parkın açılış törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ve çok sayıda davetli katıldı.