Bakan Yazıcı Van Erçiş'te İncelemelerde Bulundu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ''Bizim toplumsal olarak en büyük gücümüz, yardımlaşma ve dayanışma geleneğimizdir'' dedi.

10 Mayıs 2012

 Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ''Bizim toplumsal olarak en büyük gücümüz, yardımlaşma ve dayanışma geleneğimizdir'' dedi.
Van'da çeşitli temaslarda bulunan Bakan Yazıcı, beraberindeki heyetle Evyap Holding tarafından Erciş'te yapacağı 24 derslikli Atatürk İlköğretim Okulu'nun temel atma törenine katıldı.
Yazıcı, burada yaptığı konuşmada hayatta en önem verdiği törenlerin başında insanın yetişmesiyle ilgili hizmet binaların temel atma törenleri olduğunu ifade ederek, tamamlanan bu binaların hizmete açılması için düzenlenen törenlerden de aynı derecede haz duyduğununu bildirdi.
Depremde Van ve Erciş'te yıkılan ve ağır hasar alan eğitim kurumlarının yeniden yapılması için Türkiye'nin her yerinden hayırsever müteşebbislerin cepleri ve gönülleriyle destek verdiklerini dile getiren Yazıcı, hayırseverleri ve temelini atacağı okulu yapımını üstlenen Evyap Holding'i tebrik etti.
Törene katılan vatandaşlara seslenen Bakan Yazıcı, şunları söyledi. ''Emaneti teslim aldığımız günden bu yana sizin gündeminiz ile hükümetin gündemini birleştiren bir yönetim anlayışına sahibiz. Politikalarımızı icraat aşamasına koyarken bunun merkezinde hep siz vardınız. Rengi, mezhebi ne olursa olsun hiçbir ayırım yapmadık. İnsanlarımızın huzuru, güvenliği, esenliği bizim hareket noktamız oldu. Hizmetlerin merkezine insanı yerleştiren bir anlayışa sahibiz. 9,5 yıldır bütçede en büyük kaynağı eğitime, ardından sağlığa ayırmışız. Hep insan ile alakalı, yaşamla alakalı.''
Hükümetin sağlıkta dönüşüm programına atıfta bulunan Yazıcı, iktidarları döneminde tüm hastaneleri birleştirerek, polis, memur ve vatandaş ayırımını ortadan kaldırdıklarını ifade ederek, ''Hastalık insandan insana farklı olur mu? Kalp hastalığı her insanda aynıdır. Bütün hastaneleri birleştirdik ve herkes tek çatı altında kaliteli hizmet alıyor. Bu ülkenin insanı en kaliteli eğitim alabilecek imkana sahip olması lazım. O da bir insan hakkı. Çünkü bu çağın, bu dönemin en önemli gücü bilgidir. Onun için her yıl eğitim ve öğretim dönemi başladığında öğrencilerimizin kitaplarını sıralarının üzerinde teslim eden bir eğitim anlayışımız var'' dedi.
Van'a birlikte geldiği heyetin bazı eğitim ve hizmet binaları yapmaları konusunda protokoller yaptıklarını anlatan Yazıcı, ''Bizim toplumsal olarak en büyük gücümüz, yardımlaşma ve dayanışma geleneğimizdir. Nerede bir şey olursa hepimiz oradayız. Bu bizim toplumsal yapımızın en büyük halkasıdır'' şeklinde konuştu.
-9 şiddetindeki bir depreme dayanıklı okul binası
Vali Münir Karaloğlu ise, depremlerdeki hasarlar sebebiyle 89 okulda eğitime ara verildiğini belirterek, bunlardan bir kısmının yıkıldığını bir kısmının ise yapılacak incelemelerin ardından netlik kazanacağını söyledi.
Evyap Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Evyap da, depremin yaralarının devlet, millet, sivil toplumun el ele vermesiyle sarılacağını belirterek, bu manada 24 derslikli okulla buna katkı sunmak istediklerini söyledi.
Konuşmaların ardında, Bakan Yazıcı, Vali Karaloğlu, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Evyap Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Evyap, kurban kesimi ile duaların edilmesi sonrası mikser butonuna basarak temele ilk harcı döktü.
Buradaki program sonrası Erciş Ticaret ve Sanayi Odası'na (ETSO) geçen Bakan Yazıcı ve beraberindeki heyet, esnaf ve sanatkarların sorunlarını dinledi. Esnafın anlattığı sorunları not eden Yazıcı, ilçeye bankalar ve bakanlık görevlilerinden oluşan bir heyet göndereceğini söyledi.
Yazıcı ve beraberindeki heyet helikopterle Erciş'te yapılan TOKİ konutlarını havadan inceledikten sonra Van'da döndü.