Bakan Yazıcı Yunus Emre Halk Çarşısı Esnaflarını Kabul Etti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 6 Mart'ta Ankara'nın Altındağ ilçesindeki Yunus Emre Halk Çarşısı'nda meydana gelen yangında mağdur olan esnafın vergi borçlarının ertelenmesi ile ilgili Maliye Bakanlığı nezdinde çalışma yapacaklarını söyledi.

08 Mart 2012

Esnaf Ziyareti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 6 Mart'ta Ankara'nın Altındağ ilçesindeki Yunus Emre Halk Çarşısı'nda meydana gelen yangında mağdur olan esnafın vergi borçlarının ertelenmesi ile ilgili Maliye Bakanlığı nezdinde çalışma yapacaklarını söyledi.
Yazıcı, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve yangında tezgahları hasar gören bazı esnafları Bakanlık'ta kabul etti.
Esnafın sıkıntılarını dinleyen Hayati Yazıcı, öncelikle kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.
Mağdur olan esnafa geçmiş olsun dileğinde bulunan Yazıcı, pazar yeri içerisinde 480 esnafa ait 680 tezgah bulunduğunu kaydetti.
Can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu belirten Yazıcı, hasar tespiti ile ilgili çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti. 
Bakanlık olarak doğrudan doğruya esnaf ve sanatkarlara ilişkin politikaları yürütmekle görevli olduklarını anlatan Yazıcı,''Bu tespitleri Hükümetimize aktaracağız. Bakanlığımız bünyesinde hemen değerlendirmeye aldık. Halk Bankası üzerinden esnaf kefaret kooperatifleri aracılığı ile kullandığınız krediler olabilir. Bunlara ilişkin çalışmalarımız olacak'' dedi. 


-

Vergi borçları ötelenebilir- 

Vergi borçlarının ötelenmesi ile ilgili Maliye Bakanlığı nezdinde çalışma yapacaklarını dile getiren Yazıcı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın neler yapabileceğini de değerlendireceklerini söyledi.
''Ne kadar zarar oluşmuşsa hükümet karşılayacak'' şeklinde bir kanıya kapılınmaması gerektiğine işaret eden Yazıcı, esnafın sıkıntısını hafifletmek için mevcut imkanların seferber edileceğini belirtti.
Yazıcı, bir esnafın, bankalara olan kredi borçları konusunda bir şey yapılıp yapılamayacağını sorması üzerine Halk Bankası üzerinden esnaf ve sanatkarlara kullandırılan krediler konusunda Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri (TESKOMB) ile görüşeceklerini bildirdi.
Yazıcı, ''Özel bankalarla olan ilişkiler, tamamen özel bir alışveriş. O konuda yapacağımız fazla bir şey yok'' diye konuştu. 

-''Hazır projemiz var''- 

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de hasar gören çarşının daha önceden belediyenin kapalı alana kurulu pazarı olarak faaliyet gösterdiğini ifade etti.
Çarşının fiziki koşullarının iyi olmadığını anlatan Tiryaki, esnaf ile çarşının yenilenmesi konusunda görüştüklerini hatırlattı.
Enkaz kaldırma çalışmalarının başladığını belirten Tiryaki, ellerinde proje ve projeyle ilgili yeni yapılacak yer konusunda ellerinde proje bulunduğunu, proje konusunda esnafın kafasında soru işaretleri olmaması halinde kendilerinin kullanacağı tek katlı bir yer yapılacağını dile getirdi.
Yangından iki günce belediye ekiplerinin çarşıya gelmesi nedeniyle ''sabotaj'' dedikodularının ortaya çıktığını anımsatan Tiryaki, bu durumun kendilerini üzdüğünü sözlerine ekledi.