Bakan Yazıcı’dan Esnaf ve Sanatkara Müjdeli Haber

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bakan Yazıcı, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifler Birliği Merkezi'nin (TESKOMB) Ankara Palas'ta düzenlediği iftara katıldı.

08 Ağustos 2012
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bakan Yazıcı, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifler Birliği Merkezi'nin (TESKOMB) Ankara Palas'ta düzenlediği iftara katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Yardımcısı Fatih Metin ve TESKOMB Genel Başkanı A. Kadir Akgül’ün de katıldığı iftar yemeğinde konuşan Bakan Yazıcı hükümet olarak yönetim anlayışlarının merkezine insanı koyduklarını belirterek, yoksul kesimin sorunlarının her zaman kendi gündemlerinde olduğunu söyledi. Bir kanun çıkartmadan önce o kanunun topluma ne gibi etkilerinin olacağını göz önünde bulundurduklarını ve kanunların insan yaşamını kolaylaştırıcı özellikte olmasına dikkat ettiklerini dile getiren Bakan Yazıcı, şunları kaydetti:
''Türk Ticaret Kanunu'nda bunu uyguladık. Kanunda uygulamada sıkıntı yaratabilecek unsurlar vardı. Kanunda, tarafların önerilerini dikkate alarak birtakım düzenlemeler yaptık ve bugünkü halini aldı. Biz, yapamayacağımız hiç bir şeyi söylememe, söylediğimiz şeyi de söz verdiğimiz gibi yapma çabasında olduk. Esnaf ve sanatkarlarımızın sene sonunda kullandığı kredilerin yarı faizini karşılayacağız. Mali bütçede 282 milyon lira olarak belirlenen tutara 110 milyon lira daha eklendik ve 392 milyon liraya çıkartık.''
Unutulmaya yüz tutmuş bazı sanatkarları ihya edebilmek için vergi düzenlemeleri gerçekleştirdiklerini anımsatan Yazıcı, şoför esnafıyla ilgili olarak da korsan taksiciliği ortadan kaldırması için çeşitli cezai yaptırımlar getirdiklerini vurguladı.
Bakan Yazıcı, Türkiye'nin çok önemli bir coğrafyada yer aldığını ve oldukça stratejik bir konumunun bulunduğunu ifade ederek, ''En önemli sorunumuz terör. Burada orucumuzu açtık ve bugün şehitlerimizi toprağa verdik. Kalleşçe askerlerimizi ve korucularımızı öldürdüler. Düşman içimizde ve bunlar kandırılmış kişiler. Yoksa bizim kardeşliğimiz çok güçlü, Hazreti Adem'den bu yana geliyor. Aramızdaki etnik farklılığımız birbirimize farklı bakmamıza hiçbir zaman neden olamaz, olmamalı. Terörle o insanları ayırt etmeliyiz. Elbette ki bize vatanımıza, ülkemize tüfeğini doğrultan insana karşı da güvenlik güçlerimiz görevini yapacak. Olay bu'' diye konuştu.



video yok