Bakanlar Tüfenkci ve Ağbal Malatya’da iş adamlarıyla buluştu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci "Terörü insanlık suçu olarak görmemiz gerekir" dedi.

05 Haziran 2017
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Maliye Bakanı Naci Ağbal Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda iş adamlarıyla bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Tüfenkci Londra'daki terör saldırısını kınayarak sözlerine başladı.

Terörün bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Tüfenkci, "Terörü bir insanlık suçu olarak görmediğimiz sürece, 'Senin teröristin iyi benim teröristim kötü' mantığı içerisinde hareket edersek terörü bitirme şansımız yok. Bunun için terörün dini, milleti, yeri, zamanı, zemini de yok. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'deydi bu terör, şimdi İngiltere'de, Fransa'da. Terör her yerde terör. Teröre karşı ortak duruşu her zaman göstermemiz lazım." diye konuştu.

Bakan Tüfenkci Malatya’da ev sahipliği yaptığını hatırlattı ve sözü Maliye Bakanı Naci Ağbal’a bıraktı. 

Bakan Ağbal, burada yaptığı "Türkiye Ekonomisi ve Reform Gündemi" konulu sunumda, ülkede huzur, birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğu sürece Türkiye'nin sırtını kimsenin yere getiremeyeceğini söyledi.

Terör örgütlerinin içeride ve dışarıda bu memleketle ve milletle uğraştığını, bunun en alçağını 15 Temmuz'da gördüklerini aktaran Ağbal, ancak terör örgütlerinin hep başarısızlığa uğradığını çünkü milletin bu coğrafyanın adeta bekçisi olduğunu ifade etti.
Türkiye'yi geliştirip, kalkındıracaklarını anlatan Ağbal, "Son 15 yılda katettiğimiz mesafeye baktığımızda inanın kendimize güvenimiz geldi. Eskiden hep utanır, sıkılırdık 'Türkiye şöyle, yurt dışı böyle' diye. Şimdi Türkiye birçok bakımdan artık diğer memleketlerin çok önüne geçti. Bunu milletçe, hep beraber yaptık. Millet destek verdi biz de iktidar olarak bugünlere geldik. Yeter mi? Yetmez daha iyi noktalara gelmemiz, ülkeyi büyütüp, kalkındırmamız lazım ve her alanda ülkenin büyümesi lazım. İnşallah o gayret içerisinde çalışıyoruz." diye konuştu.

Şeker Fabrikası’nda İnceleme

Bakanlar Tüfenkci ve Ağbal, iş adamlarıyla buluşmanın ardından Şeker Fabrikası'nda incelemelerde bulundu, halka açık iftar programına katıldı.

Bakanlar Tüfenkci ve Ağbal Şeker Fabrikası yerleşkesine giderek, yapılan çalışmalar ve fabrikanın durumu hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Daha sonra Atatürk Caddesi üzerinde esnafı ziyaret eden Tüfenkci ve Ağbal  işletmelere hayırlı işler dileğinde bulundu.
Arslan Şirketler Grubu tarafından düzenlenen İnönü Meydanı'ndaki halka açık iftar programına katılan Tüfenkci ve  Ağbal, masaları tek tek dolaşarak, vatandaşların ramazanını tebrik etti.

Bakan Tüfenkci, iftardan önce yaptığı konuşmada, ramazan ayında şehitlere dua edilmesini isteyerek, ülkenin terör belasından en kısa zamanda temizlenmesi için hükümet ve millet olarak ellerinden gelen çaba ve gayreti göstereceklerini bildirdi.
Bu kapsamda terörle amansız bir mücadele içerisinde olduklarını vurgulayan Tüfenkci, "Tek millet, tek bayrak ve tek devlet ülküsüyle, bu bayrağı dalgalandıracağız." diye konuştu.

Bakanlar Ağbal ve Tüfenkci okunan duanın ardından, vatandaşlarla birlikte orucunu açtı. İki bakan, Yeni Cami'de namaz kıldıktan sonra, bir çay ocağında vatandaşlarla tatlı yiyerek, sohbet etti.