Bakanlığımız Merkez ve Taşra Teşkilatı Yöneticileri Afyon’da Bir Araya Geldi

Bakanlığımız Merkez Ve Taşra Teşkilatı Yöneticileri Afyon’da Bir Araya Geldi

05 Ekim 2013

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Merkez Teşkilatı üst düzey yöneticileri ile Bölge Müdürleri Afyon’da "Takım Kurma ve Yönetme, Çatışma Yönetimi” konulu seminerde bir araya geldi. Eğitim Merkezi Başkanlığı tarafından organize edilen seminerin açılış konuşmasını Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız gerçekleştirdi. Afyon Güral Otel’de gerçekleştirilen ve bakanlık çalışmalarının masaya yatırılacağı iki günlük çalışma programına Müsteşar Ziya Altunyaldız’ın yanı sıra Müsteşar Yardımcıları İsmail Yücel ve Remzi Akçin, Bakanlık Genel Müdürleri, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve Bölge Müdürleri katıldı.

Neyi Yaptığımızı, Neyi Yapamadığımızı Muhasebe Edeceğiz

Seminerin açılış konuşmasını yapan Müsteşar Altunyaldız, “Beşikten Mezara Kadar İlim Öğreniniz” anlayışıyla hareket ettiklerini söyleyerek, “Bilgi en büyük sermayemiz. Bakanlık olarak bilgiye dayanan, dünya trendlerini bilen bir ekiple ülkemize ve insanımıza en iyi hizmeti sunmalıyız.” dedi. Ülkelerin insanlarla var olduğunu kaydeden Altunyaldız, “Ülkeler iyi yönetilirse şaha kalkar,  iyi yönetilemezse geleceğini kaybeder. İki gün sürecek programda Bakanlık olarak neyi yaptığımızı, neyi yapamadığımızı muhasebe edeceğiz.“ dedi. Altunyaldız, kurumsal kültürün önemine değinerek, “Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı önderliğinde çok önemli işler yaptık. Kısa sürede kurumsal yapımızı bazı eksikliklere rağmen tamamladık. Bir sistem oluşturmaya çalıştık. ‘En kolay ve en güvenli ticaret’ hedefiyle gece gündüz çalışıyoruz. Bilişim sistemleri ve insan kaynakları ile entegre olmuş bir sistemle, ekip olma bilinci ile insanımız için çalışıyoruz. Bu anlamda tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.     

Proje ve Çalışmalarımızla Farkındalığımızı Ortaya Koymalıyız

Küreselleşen dünyada ülkemizin bir aktör olarak dünya devletleri içinde yer aldığını vurgulayan Müsteşar Altunyaldız, “Biz bu gelişmenin gerisinde kalamayız. Kendimizi sürekli yenileyerek, rekabetçi dünyada fark yaratmalıyız. Bakanlık olarak proje ve çalışmalarımızla farkındalığımızı ortaya koymalıyız. Üreten insanların ticari hayatını kolaylaştırmak, insanımızın ve ülkemizin kazanmasını sağlamak en büyük görevimiz” dedi.

Hep Birlikte, Takım Ruhuyla Hedefe Odaklanmalıyız

Takım olmanın önemine değinen Altunyaldız, “Tüm çalışmalarımızda birlik ve beraberliğimizi merkeze koyarak takım olma bilinciyle birbirimizi önce severek, bir ailenin fertleri gibi hedefe odaklanmalıyız. İşimiz ne olursa olsun en iyisini yapmalıyız ve sonuçlandırmalıyız. Enerjimizi üretime dönüştürmeliyiz. Birlikte çalıştığımız mesai arkadaşlarımızı motive eden bir yönetim anlayışına sahip olmalıyız. Arkadaşlarımızın sorunlarıyla ilgilenen, onları dinleyen, empati yapabilen ve sonuca odaklı bir hizmet anlayışla hareket etmeliyiz. Ötekileştirmeyen, ‘önce insanız’ diyen, birlik ve beraberliğimizden ödün vermeyen bir yaklaşımla bulunduğumuz yerde öne çıkmalıyız. Asla hiçbir arkadaşımızı küstürmemeliyiz.” şeklinde konuştu. 

Geleceği Yönetmeliyiz

2023 hedeflerinde bakanlığımıza önemli sorumluluklar ve görevler düştüğünü hatırlatan Altunyaldız, “Ülkemizin geleceğini inşa etmede hepimizin üzerinde sorumlulukları var. Bu sorumlulukları yerine getirmede üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirerek bir anlamda geleceği inşa etmeliyiz. Ülkemize değer katan işlerle, ama yaptığı işi en iyi şekilde yapan bir anlayışla çalışmalıyız.” dedi.

En Genç Daire Başkanlarına Sahibiz

Bakanlıklar arasında yaş ortalaması en genç daire başkanlarına sahip bakanlığın Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olduğunu ifade eden Altunyaldız, “Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı iki yıl gibi kısa sürede bakanlığımıza 5 bin personelin alınmasını sağladı. Bu süreçte gençlere önem verdiğini her fırsatta dile getirdi. Bakanlığımız yaş ortalaması en düşük daire başkanlarına sahip bir bakanlık oldu. Bunun yanında gençlerimiz de kendilerine verilen imkan ve fırsatları iyi değerlendirmelidir. Gençliğin getirdiği enerji ve gücü kendilerinden yaşça büyük arkadaşlarımızın tecrübeleriyle birleştirmesini de bilmelidirler. Ne mutlu ki genç yönetici arkadaşlarımız da bu saygıyı, bu nezaketi göstermektedirler.“ dedi.

2013 Sonuna Kadar 8 Proje

Bakanlık olarak 70 proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden Altunyaldız, “Bunlardan 8’ini inşallah bu yılın sonuna kadar hayata geçireceğiz. Bir bir hayata geçirdiğimiz projelerle bakanlık olarak farkındalığımızı ortaya koyuyor, hem de üretmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu süreçte emeği geçen tüm arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum. İki gün sürecek ve tüm merkez ve taşra teşkilatımızın yöneticileriyle yapacağımız bu çalışma programımızla kendimizi gözden geçirmiş ve yenilenmiş olarak kaldığımız yerden işimizde devam edeceğiz.” şeklinde sözlerini tamamladı.