Bakanlığımızın 2013 Yılı Performans Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Bakanlığımızın 2013 Yılı Performans Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

13 Ocak 2014


Bakanlığımızın 2013-2017 yıllarını kapsayan Stratejik Planı, 2013 yılına ilişkin gerçekleşmeler doğrultusunda, Müsteşar Ziya Altunyaldız’ın başkanlığında Bakanlığın tüm orta ve üst düzey yöneticilerinin katıldığı bir toplantı ile gözden geçirildi.

Müsteşar Ziya Altunyaldız’ın açılış konuşması ile başlayan ve Bakanlık Stratejik Planında yer alan 5 ana grup altındaki toplam 179 hedefe ilişkin 2013 yılında yapılan faaliyetlerin ele alındığı toplantıda, 2014 yılı hedeflerini yakalama adına atılması gereken adımlar da kararlaştırıldı.

Altunyaldız konuşmasında stratejik yönetim ve düşüncenin önemine dikkat çekerek, “Bakanlık olarak çağdaş yönetimin en önemli unsurları olan şeffaf ve hesap verebilir yönetim anlayışıyla hareket etmekteyiz. Bu kavramlar ise stratejik planlama ve yönetim anlayışının esasını oluşturmaktadır. Stratejik planlar, idarelerin yıllar halinde kendilerine hedefler koyması ve dönemler halinde bu hedeflere ulaşılıp ulaşılmadığının izlenmesi ve değerlendirilmesi yönüyle, hesap veren ve şeffaf yönetim anlayışının ayrılmaz bir parçasıdır” dedi.

Ölçemediğinizi Yönetemezsiniz

Müsteşar Altunyaldız, kurumların kendilerine net hedef koymalarının, bu hedefler doğrultusunda planlı bir şekilde çalışmanın ve belli aralıklar ile bu hedeflerin yakalanıp yakalanmadığının ölçülmesinin Bakanlığı hedeflerine daha hızlı taşıyacağını vurguladı.

Altunyaldız, Stratejik Plan çerçevesinde belirlenen vizyon, yenilikçi yaklaşım ve uygulamalarla ülkemizi gümrük hizmetlerinin ve ticaretin en kolay, en güvenli yapıldığı ülke konumuna getirmek Bakanlığın tüm birimlerinin elbirliği ile çalışması halinde mümkün olacağını dile getirdi.

2013 hedeflerine ulaşmada performans göstergelerine ilişkin birim yöneticilerinden bilgi alan Altunyaldız,  hata ile yanlışı ayırmanın önemine değindi. Altunyaldız, “Yanlışları ve yanlış yapanları kabul etmemiz mümkün değil ancak iş üretenlerin her zaman hata yapabilmeleri mümkün, önemli olan bu hatalardan ders çıkararak onları tecrübeye dönüştürmek ve hataları tekrar etmemektir” şeklinde konuştu.