Bakanlığımızın Yeni Eğitim Merkezi Açıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yeni eğitim tesislerinin açılış töreni ve Dünya Gümrük Günü etkinlikleri çerçevesinde Eğitim Dairesi Başkanlığı'nda düzenlenen programa Gümrük ve Ticaret Bakanı Yardımcısı Fatih Metin ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Gümrük ve Muhafaza Genel Müdürü Yusuf Güney ile yabancı gümrük yetkililer ile gümrük çalışanları katıldı. Açılış öncesi eğitimlerinin başarıyla tamamlayan "Arisha, Kenny, Koen, Kral, Merkür, Zeus" adlı 6 narkotik ve "Fiby, Gizmo, Rambo, Timao, Willem" adlı 5 çay-tütün dedektör köpeğe ve eğiticilerine sertifikaları verildi.

25 Ocak 2013
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yeni eğitim tesislerinin açılış töreni ve Dünya Gümrük Günü etkinlikleri çerçevesinde Eğitim Dairesi Başkanlığı'nda düzenlenen programa Gümrük ve Ticaret Bakanı Yardımcısı Fatih Metin ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Gümrük ve Muhafaza Genel Müdürü Yusuf Güney ile yabancı gümrük yetkililer ile gümrük çalışanları katıldı. Açılış öncesi eğitimlerinin başarıyla tamamlayan "Arisha, Kenny, Koen, Kral, Merkür, Zeus" adlı 6 narkotik ve "Fiby, Gizmo, Rambo, Timao, Willem" adlı 5 çay-tütün dedektör köpeğe ve eğiticilerine sertifikaları verildi.



 
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin"İnsan kaynaklarımızın yönetimi için 254 projeyle 10 bin 135 personelimize eğitim vereceğiz" dedi.
Bakan Yardımcısı Metin, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı'nın Esenboğa Havalimanı yakınlarındaki yeni hizmet binası açılışına katıldı.
Buradaki konuşmasında, gümrük ve ticaret alanlarının aynı bakanlık çatısı altında birleştirilmesinin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen Bakanlık olarak çok hızlı yapılandıklarını söyledi.
Birleştirilen bakanlıklar arasında en kısa sürede mevzuatını oluşturan bakanlığın Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olduğunu belirten Metin, ticaretin yapıldığı en eski coğrafyalardan birisi olan Anadolu'da gümrük ve ticaret işlemleri birbirini her zaman etkilediğine dikkati çekti.
Eğitim Daire Başkanlığı'nın yeni hizmet binasının Gümrük personeline modern eğitim ortamı sağlanması açısında önemli olduğunu ifade eden Fatih Metin"İnsan kaynaklarımızın yönetimi için 254 projeyle 10 bin 135 personelimize eğitim vereceğiz. Bunun temelinde insan kaynağımızın yönetilmesi geliyor" dedi.
 

 
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız da açılan tesisin sadece eğitim tesisi olarak görülmemesi gerektiğini dile getirerek, açılışın kurumsallaşma ve geleceğin inşası olarak da algılanabileceğini söyledi.
Müsteşar Altunyaldız şöyle konuştu: " Geleceğe olan inancımı pekiştiren bir anı yaşıyorum. Çok daha profesyonel bir görünümle, eğitim tesisimizin, Bakanlığımıza daha kaliteli hizmet vereceğini düşünüyorum. Başından itibaren projenin tüm aşamalarında, titizlikle üzerinde durmuştur. Açılışını yaptığımız Eğitim Merkezimizin bu hale gelmesinde büyük emeği olan sayın Bakanımıza teşekkürü bir borç bilirim."
Eğitim tesisinin, Bakanlığın gelecek vizyonu anlamındaki önemine değinen Altunyaldız, "eğitim tesisleri, kurumsallaşmanın, bir vizyonun, bir sadece okulda üniversitelerde öğrendiklerimizle ülkemizi ve dünyayı yönetemeyeceğimizin işareti. Dolayısıyla tesisimizi klasik anlamda bir eğitim tesisi olarak görmemeliyiz.  Burası dönüşümüz merkezi olacak bir merkez olacak. Bu tesislere sahip olan bir bakanlığın mensubu olmaktan büyük onur duyuyorum." diye konuştu.
"Dünyadaki Trendleri yakalayabilmenin, hatta önüne geçebilmenin kurgusunu burada yapacağız. Dilerim ki diğer bakanlıklar da böyle tesislere sahip olurlar." diyen Müsteşar Altunyaldız, "Rekabetçiliğin son derece geliştiği bir dönemi yaşayacağız. Bu döneme ne kadar hazırız? Sorusunu kendimize sürekli soracağız ve cevabını burada bulacağız. Bakanlık olarak gerçekleştirmiş olduğumuz, uygulamalarla dünyanın en önemli uygulamalarını gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Örneğin, Ortak Transit Projesi’yle, sanal sınırların bugünden başladığını gösteriyor." dedi.
Altunyaldız, konuşmasını şöyle tamamladı. "Sonuç itibariyle şunu söylemek istiyorum. Sosyalleşmek için de bu tesisleri kullanacağız. İnşallah önümüzdeki dönemde buradaki çalışmalar kamudaki çalışmalar adına bir eşik teşkil edecek.  Bu inançla sizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum."
Hizmet binasının gelişim ve değişim merkezi olacağını belirten Altunyaldız"Burada geleceği kurgulayacağız. Yeni trenleri yakalayacağız ve geçmeye çalışacağız. Sadece bakanlığımıza yeni başlayan personelimiz değil tüm personelimizi eğitimden geçireceğiz. Bakanlığımızın yeni hizmet binasında da bilişim teknolojilerine ağırlık vererek, gümrük hizmetlerini daha modern bir alt yapıyla sunacağız" diye konuştu.
-Dedektör köpeklere sertifika-
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesindeki 6 narkotik dedektör köpeği ile 5 çay-tütün dedektör köpeği ile bu köpeklerin idareciliğini üstlenen personele sertifikalarının verildiği açılışta, sertifika alan bazı köpeklerin gizlenen narkotik maddeyi bulduğu kısa bir gösteri yapıldı.
Bakanlık bünyesinde halihazırda 31 narkotik dedektör köpeği, 4 silah-mühimmat/patlayıcı dedektör köpeği, 9 çay-tütün norkotik köpeği olmak üzere toplamda 44 dedektör köpeği bulunurken, yeni 6 narkotik dedektör köpeği ve 5 çay-tütün dedektör köpeğiyle sayıda 55'e yükselmiş oldu.