Bakanlığın 2013-2017 Stratejik Planı Belirleniyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 2013-2017 yılları arasındaki yol haritasını belirleyecek Stratejik Plan toplantısı Müsteşar Ziya Altunyaldız başkanlığında yapıldı.

29 Eylül 2012

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 2013-2017 yılları arasındaki yol haritasını belirleyecek Stratejik Plan toplantısı Müsteşar Ziya Altunyaldız başkanlığında yapıldı.
 



Misyon, Vizyon, Temel Stratejiler, Kurumsal Değişim olmak üzere 4 ayrı grup halinde ProfDrMehmet Barca koordinatörlüğünde Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalarla Stratejik Plan taslağı tamamlandı. Müsteşar Ziya Altunyaldız başkanlığında, merkez ve taşra teşkilatı birim amirlerinin katılımıyla yapılan toplantıda Stratejik Plan Ekibi’nin 4 aylık bir çalışmayla hazırladığı taslak metin tartışmaya açıldı.
Toplantıda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, stratejik plan toplantısının önemine değinerek, “Kamu yönetiminde etkinlik ve verimliliğin sağlanabilmesi, hedeflerin doğru belirlenmesi, stratejilerin oluşturulması ve belirli bir plan dâhilinde hedeflere doğru hareket edilmesi, stratejik plan toplantılarının verimli geçmesiyle ancak mümkün olur.” dedi.
Altunyaldız, bakanlıkların yeniden yapılandırılması sonrasında oluşturulan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın nüfusun tamamına hitap ettiğini söyleyerek, “Bakanlığımız bugün itibarıyla merkezde 18 hizmet birimi, taşrada 16 bölge müdürlüğü ve bunlara bağlı 220’den fazla müdürlük ve yurtdışı teşkilatı ile oldukça geniş alana yayılmış bir hizmet kuruluşu haline gelmiştir. Böylece, ticaret erbabı, esnaf ve sanatkârlar, kooperatifler, tüketiciler olmak üzere çok geniş bir yelpazede, neredeyse toplumun tamamına hizmet veren bir kurum olmuştur. Bu esasında büyük bir güç anlamına gelmekle birlikte büyük bir sorumluluğu da sırtımıza yüklemektedir. Bu hizmetleri en iyi, en verimli ve etkili bir şekilde yerine getirebilmek ancak stratejik hareket edilmesiyle mümkün olacaktır. Bunun için de, bakanlığımızın mevcut durumunun ortaya konulması, öncelikli hedef ve amaçlarının tespit edilmesi, bu hedeflere ulaşmak için kullanılacak metotların ve araçların belirlenmesi önem arz etmektedir” diye konuştu.
Konuşmasında Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine değinen Müsteşar Altunyaldız, bu hedeflerin gerçekleşmesinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın çok önemli sorumluluklar üstlendiğini dile getirdi. Altunyaldız, şunları söyledi: “Sayın Bakanımızın önderliğinde ticaretin hızlı ve kolay bir şekilde yapıldığı bir ortamın tesis edilmesi, gümrük hizmetlerinin daha süratli, etkin, kaliteli ve standartlara uygun biçimde yürütülmesi, esnaf, sanatkâr ve KOBİ’lerin rekabet güçlerinin geliştirilmesi, Türk Ticaret Kanunu ile getirilen yeniliklerin etkin bir şekilde hayata geçirilmesi, ticaret sektörünün güçlendiği, tüketicilerin etkin bir şekilde korunduğu bir piyasa ortamının oluşturulması, ekonomide rekabet gücünün artırılması, haksız rekabetin önlenmesi gibi önemli proje ve çalışmaları bakanlık olarak tüm paydaşlarımızla gerçekleştireceğiz.”