Bakanlık personeli geleneksel iftar yemeğinde buluştu

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın her yıl düzenlediği geleneksel iftar yemeği bu yıl Green Park Otel’de yapıldı.

22 Haziran 2017
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın her yıl düzenlediği geleneksel iftar yemeği bu yıl Green Park Otel’de yapıldı.

Personelin ve birim amirlerinin yoğun katılımının olduğu iftar yemeği, tasavvuf müziği dinletisi ve semazen gösterisi ile başladı. Ardından Bakanlık Mescid İmam Hatibi Mehmet Mete tarafından Kur’an tilaveti gerçekleştirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İstanbul’da Başbakan Binali Yıldırım ile katıldığı programın uzaması nedeniyle yemeğe katılamadı.

Programın açılış konuşmasını Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci gerçekleştirdi.

Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, konuşmasına iftara katılan personelin Kadir Gecesini kutlayarak başladı. Ramazanın bereket, mağrifet ve rahmet ayı olduğunu ve ülkemizde en güzel şekilde yaşandığını belirten Bakan Yardımcısı Çiftci, İslam coğrafyasında çok büyük sıkıntıların yaşandığına dikkati çekti.

Bakan Yardımcısı Çiftci, Cumhurbaşkanı liderliğinde AK Parti hükümetleri ile birlikte ülkemizin her geçen yıl geliştiğini ve bölgesel bir güç olma yolunda emin adımlarla yoluna devam ettiğini ifade etti.  

Hükümetin 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için ortaya konulmuş çok açık bir hedefleri olduğunu kaydeden Bakan Yardımcısı Çiftci konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu hedeflere ulaşılabilmesi için Sayın Bakanımızın liderliğinde Bakanlık olarak çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Önemli projeler ortaya koyarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı her geçen gün değişen dönüşen yönüyle farklı bir vizyon çizmektedir. İnşallah ortaya konulan projelerle, master planlarla, revizyonlarla ülkemizin hem ekonomisinin hem de ihracatının gelişiminde çok büyük katkı olacağı kanaatindeyim. Burada siz değerli mesai arkadaşlarımızın ve kardeşlerimizin çok büyük bir emeği var. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Ülkenin büyümesi ve gelişmesi için Bakanlık olarak her türlü katkıyı birlikte vereceğiz. Projelerle, yapacağımız çalışmalarla, ortaya koyduğumuz kısa ve uzun vadeli yol haritası ile birlikte inşallah Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, bütün Bakanlıklar içerisinde farkını ortaya koyacak. Biz bunu Sayın Bakanımızın liderliğinde hep birlikte gerçekleştireceğiz.”


Bakan Yardımcısı Çiftci, Bakan Tüfenkci adına personele çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Personelin yaklaşan Ramazan Bayramını da kutlayan Çiftci, “Yola gidecek tüm arkadaşlara hayırlı yolculuklar diliyorum. Ailelerinize ve oradaki mesai arkadaşlarınıza da Sayın Bakanımızın selamlarını götürmenizi diliyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

İftar yemeği yapılan yemek duası ile son buldu.