Bakanlık Yöneticileri Nevşehir'de Yapılan Seminerde Buluştu

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yöneticileri "Değişim Yönetimi ve Kaliteli İletişim" konulu seminerde bir araya geldi. Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafında düzenlenen seminer Bakanlık Müsteşarı Ziya Altunyaldız başkanlığında, Nevşehir Dedeman Otelde gerçekleştirildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilat yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen seminerin açılış konuşması yapan Müsteşar Altunyaldız, “Ülke ve kurum olarak kalkınmanın ve ilerlemenin ilk ayağı değişimdir” diye konuştu.

24 Kasım 2012

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yöneticileri "Değişim Yönetimi ve Kaliteli İletişim" konulu seminerde bir araya geldi. Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafında düzenlenen seminer Bakanlık Müsteşarı Ziya Altunyaldız başkanlığında, Nevşehir Dedeman Otelde gerçekleştirildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilat yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen seminerin açılış konuşması yapan Müsteşar Altunyaldız, “Ülke ve kurum olarak kalkınmanın ve ilerlemenin ilk ayağı değişimdir” diye konuştu.


 
“21. yüzyılda Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 hedefine ulaşabilmek için, kendimize sürekli 'ne yaptım' sorusunu sorabilmemiz lazım” diyen Altunyaldız, seminere katılan yöneticilere tavsiyelerde bulundu. “Bir çoğunuz genç yöneticilersiniz. Eminim ileride çok güzel işler yapacaksınız. Ancak şu soruyu her zaman kendinize sorun. ‘ben şu görevdeyken, şu kadar kişiyle görüştüm, şu kadar evrak inceledim’ gibi sorulardan ziyade, ‘İnsanların önünü açan şu işi yaptım’, ‘ülkeme, kurumuma gayretim sonucunda şu projeyi gerçekleştirdim, şöyle bir sistem oluşturdum’ gibi, çalışma hayatında bizi ileriye taşıyacak, atılımlar gerçekleştirmemizi sağlayacak hareketlerin tetikleyicisi sorular sormalıyız” diye konuştu.

“Kendimizi dönüştürmeyi amaç, projeli-planlı ve hedefe yönelik çalışmayı ilke edinmeliyiz”
Millete olan borcumuz, bizi sürekli ileri gitmeye, iyiyi arayıp bulmaya yöneltmelidir. Bu bağlamda üstümüze düşen, daha çağdaş, daha çözüm odaklı ve samimi olarak çalışmaktır.” diyen Müsteşar Altunyaldız, kısa zamandan büyük işler başarmak noktasında planlı ve programlı çalışmanın gerekliliğine ve önemine dikkat çekti.
“Etkili iletişim, yükselmenin başlangıcıdır”
Kurum içi, dikey ve yatay anlamda sağlıklı iletişim kurmanın önemine vurgu yapan Altunyaldız, şöyle konuştu:“Yöneticilerin birbirleriyle ve memurlarıyla etkili, sürekli iletişimi, planlanan ve yapılması hedeflenen yolu kısaltacaktır. Böylelikle hedeflerimize daha hızlı bir şekilde ulaşabileceğiz." Bire bir insan ilişkilerinin de önemine vurgu yapan Müsteşar Altunyaldız, kağıt üzerinde uzun süredir çözüm bekleyen meselelerin etkili ve samimi iletişim kurulması halinde kısa sürede çözüme kavuşacağını dile getirdi. Altunyaldız sözlerini şöyle sürdürdü: “Birbirimize sevgiyle, saygıyla ve hoşgörüyle bakmalıyız. Bunlar insan olmanın asli unsurlarıdır. Bunları yapamazsak, gerek kurum, gerek bireysel anlamda başarıya giden yoldan ayrılmış oluruz. Başarı, takım olabilmek, aynı yolu paylaşabilmek, birlikte olmaktan, birlikte üretmekten, ekip olmanın hazzını yaşayabilmekten geçiyor." Yapılan toplantının, yürütülen ve plan aşamasındaki projelerin yöneticiler arasında bilgi alış verişi yoluyla daha iyi bir seviyeye getirilmesi anlamında bir avantaj olduğunu dile getiren Altunyaldız, yöneticilerin etkili iletişimi, yönetim sistemlerinin merkezine oturtmaları gerektiğine dikkat çekti.



 
  •