“Bazı Tüketici Ürünlerinde Standartlara Uygunluk Tebliği Taslağı" Hazırlandı

Bakanlığımız sorumluluğunda bulunan bazı ürün gruplarının ilgili standartlara uygunluğunun denetlenmesine ilişkin usul ve esasların düzenlenmesi amacıyla, “Bazı Tüketici Ürünlerinde Standartlara Uygunluk Tebliği Taslağı” hazırlanarak kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.

27 Ekim 2015
Bakanlığımız sorumluluğunda bulunan bazı ürün gruplarının ilgili standartlara uygunluğunun denetlenmesine ilişkin usul ve esasların düzenlenmesi amacıyla, “Bazı Tüketici Ürünlerinde Standartlara Uygunluk Tebliği Taslağı” hazırlanarak kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.

Tebliğ kapsamında emzikler, biberonlar, diş fırçaları, iki tekerlekli küçük çocuk bisikletleri, şehir ve gezinti bisikletleri, sabit ve katlanabilen çocuk karyolaları, açılarak kullanılan oturma elemanları ve masalar, jaluzi ve stor perdeler, yüzmeye yardımcı donanımlar ve çakmaklar gibi tüketici ürünleri bulunmaktadır. Söz konusu Tebliğ’in yürürlüğe girmesi ile birlikte, bu ürünlerin insan sağlığı, can ve mal güvenliği, çevre ve tüketicinin korunması açısından sahip olması gereken temel gereklere uygunluğu, TSE tarafından uyumlaştırılmış AB standartları çerçevesinde denetlenecektir.

Söz konusu Tebliğ’in 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle yürürlüğe girmesi planlanmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Tebliğ taslağı için tıklayınız.

Görüş bildirilmesinde kullanılacak form için lütfen tıklayınız.