Benin ve Slovenya Büyükelçilerinden Bakan Yazıcı’ya Ziyaret

Göreve yeni başlayan Benin Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Moise Tchando Kerekou ve Slovenya Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’yı makamından ziyaret etti.

12 Şubat 2014

Göreve yeni başlayan Benin Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Moise Tchando Kerekou ve Slovenya Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi  Milan Jazbec, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’yı makamından ziyaret etti.
ilk olarak Benin Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Moise Tchando Kerekou’yu kabul eden Bakan Yazıcı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin Afrika ülkeleriyle ilişkilere büyük önem atfettiğini ve bu çerçevede temsilcilikler açtığını söyledi.
Bakan Yazıcı, Türkiye’den Benin’e yapılan yatırımları da memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.  iki ülke arasında THY’nin Mart sonu itibariyle seferlerine başlayacak olmasını da memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren Yazıcı, yerel Seçimler sonrasında uygun bir zamanda Benin’i ziyaret edebileceğini aktardı.

Benin Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Moise Tchando Kerekou ise Türkiye’nin Benin için taşıdığı öneme işaret ederek  son yıllarda iki ülkenin birbirine resmi ziyaretlerle daha fazla yakınlaştığını belirtti.
 
Slovenya Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi  Milan Jazbec’ten Bakan Yazıcı’yı Nezaket Ziyaret Etti

18-19 Şubat’ta  Ankara’da Beşincisi gerçekleştirilecek olan Türkiye-Slovenya Karma Ekonomik Komisyon toplantısı öncesinde, Türkiye-Slovenya Karma Ekonomik Komisyonu’nun eş başkanı olan  Bakan Yazıcı’ya ziyarette bulundu.
 
Son bir buçuk yılda ikinci Komisyon toplantısının gerçekleştirilmesinde oynadığı rolden dolayı Büyükelçi Jazbec’e teşekkür eden Bakan Yazıcı, Komisyon’un, gündemdeki maddelerde uzlaşmış olmasından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Ayrıca Bakan Yazıcı, Slovenya’nın İstanbul’a bir konsolosluk açma kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek; vize kolaylaştırmaktan ziyade vizelerin karşılıklı kaldırılmasının iki ülkenin ticaretine daha büyük fayda sağlayacağını altını çizdi.
 
Ziyarette söz alan Slovenya Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi  Milan Jazbec’ de Önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan Türkiye-Slovenya Karma Ekonomik Komisyonu toplantısının son bir buçuk yıl zarfındaki ikinci Komisyon toplantısı olduğunu hatırlattı.
 
Slovenya’nın İstanbul’a bir konsolosluk açma niyetinde olduğunu ve bunun için de ilgili   girişimlerde bulunduklarını ifade eden Büyükelçi Jazbec, bu konuda Bakan  Yazıcı’dan yardım talebinde bulundu.