Çay Üreticisine Müjdeli Haber Bakan Yazıcı’dan

Çay üreticisinin beklediği müjdeli haber Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’dan geldi.

29 Mart 2012

Çay üreticisinin beklediği müjdeli haber Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’dan geldi.
Yazıcı, kilogram başına 12 kuruş olarak yapılacak destekleme primi ödemeleri ile çay üreticisine toplam 146 milyon lira destek sağlanacağını bildirdi.
Yazıcı, Rize, Trabzon, Giresun ve Artvin illerinde yaklaşık 180 bin çay üreticisinin merakla beklediği yaş çay destekleme priminin çiftçilerin hesabına yatırıldığını belirtti.
Ödemelerle ilgili Maliye Bakanı ve Hazineden Sorumlu Başbakan Yardımcısı ile görüştüklerini, daha sonra ödemelerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çiftçilerin hesabına yatırıldığını ifade eden Bakan Yazıcı, şunları kaydetti:
''Kilogram başına 12 kuruş olarak yapılacak destekleme ödemeleri ile çay üreticisine toplam 146 milyon lira destek sağlanacak. Biz çay üreticilerinin her zaman yanındayız. Çay üreticisinin sorunlarını yakından takip ediyoruz. Rize'ye sık sık gerçekleştirdiğim ziyaretlerde çay sektörünün temsilcileriyle bir araya geliyoruz. Çay Çalıştayı ve Çay Sektörü Eylem Planı başta olmak üzere çayla ilgili sektörü ve tüketicileri ilgilendiren pek çok konuda çalışmalar yürütüyoruz. Türkiye'nin en önemli endüstriyel değerlerinden biri olan çayımızı bir marka değer haline getirmek, yeşil altını hak ettiği konuma ulaştırmak hepimizin üzerine düşen sorumluluktur. Amacımız çayı daha rekabetçi bir duruma getirmek, dış pazarlara daha fazla açabilmektir.''