Çocuk Bakım Hizmetlerinin Artık Kooperatifler Eliyle Gerçekleştirilmesi Mümkün

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, çocuk bakım hizmetlerinin artık kooperatifler eliyle gerçekleştirilmesinin mümkün olduğunu bildirdi.

29 Nisan 2014


Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, çocuk bakım hizmetlerinin artık kooperatifler eliyle gerçekleştirilmesinin mümkün olduğunu bildirdi.

Yazıcı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca hazırlanarak 17 Ekim 2012'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna tanıtılan Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planında belirlenen hedeflerin birer birer hayata geçirildiğini belirtti.

Kooperatiflerin her sektörde alternatif çözümler sunduğuna işaret eden Yazıcı, çocuk bakım hizmetlerinin artık kooperatifler eliyle gerçekleştirilmesinin mümkün olduğunu ifade etti.

Türkiye'deki 85 binin üzerinde kooperatifin, 30'u aşkın farklı sektörde ekonomiye "can kattığını" belirten Yazıcı, şunları kaydetti: 
"Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ile yakalanan ivme ile kooperatifçiliğin yeni sektörlerde açılımı noktasındaki çalışmalarımız da hız kesmeden devam ediyor. Dayanışma ve yardımlaşma ilkeleri ekseninde ortaklarına eşit oy ve demokratik katılım imkanı sağlayan kooperatiflerin önemi artık daha iyi kavranıyor, bu nedenle kooperatifleşme her alana yayılıyor. 
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar sonucunda hazırlanan Çocuk Bakım Hizmetleri Kooperatifi Anasözleşmesi, çalışan annelerin en temel sorunlarından biri olan 'İşteyken çocuğuma kim bakacak?' problemine çözüm getirmeyi amaçlıyor. Ebeveynler kendi çocuklarına bakmak için kooperatif kurabilecekleri gibi konusunda eğitim almış kişilerin de bir araya gelerek çocuk bakım kooperatifi kurmaları mümkün hale getiriliyor." 


- Girişimcilere Çağrı

Çocuk Bakım Hizmetleri Kooperatiflerinin, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde ortaklarının ve hizmetten faydalanmak isteyen müşterilerinin 0-6 yaş grubu çocuklarının gelişim, bakım, korunma ve beslenmelerini temin etmek için kreş ve gündüz bakım hizmeti verdiğini hatırlatan Yazıcı, 7-14 yaş grubu çocuklarının da boş zamanlarının değerlendirilmesine yönelik uygun programlar düzenleyerek bakım ve korunmalarını sağlandığını ifade etti.

Yazıcı, böylece Çocuk Bakım Hizmetleri Kooperatiflerinin kreşin yanında, etüt merkezi hizmeti de sunduğunu belirtti.

Girişimcileri Çocuk Bakım Hizmetleri Kooperatifleri çatısı altında buluşmaya davet eden Yazıcı, bu çerçevede ilgililerin Gümrük ve Ticaret Bakanlığına müracaat etmelerinin yeterli olduğunu kaydetti.